Annonce
Vejen

Bierne summer i Riddersalen på Sønderskov Slot

Torsdag den 11. marts inviterer formand for Malt Herrreds Biavlerforening, Ejvind Andersen, til årets begynderkursus i biavl. Foto: Søren Dippel
Nu kan du lære om biavl i Riddersalen på Sønderskov Slot. Det sker, når Malt Herreds Biavlerforening torsdag den 11. marts slår dørene op for årets begynderkursus i biavl.
Annonce

Sønderskov: Efter en vinter med frost og sne, begynder bierne og blomsterne så småt at titte frem. Snart går det løs med biernes summen, når de flittigt bestøver blomsterne i haverne, på markerne og i naturen. Biavlernes bier indgår, sammen med naturens andre bestøvere, i et vigtigt samspil med planterne. Når blomsterne er blevet bestøvet, kan de sætte frø, frugt og bær, som naturens fugle og dyr kan leve af. Og biernes bestøvning er også med til at sikre, at haveejerne i lokalområdet kan høste blandt andet æbler, kirsebær og jordbær.

Annonce

Vildt fascinerende

Biavlerne i Malt Herreds Biavlerforening er også klar til at gå foråret i møde og dele ud af deres fascination af bierne og biavlen.

- Det er fantastisk at kunne få et indblik i naturens samspil – og så endda på helt nært hold. Som biavler bliver man meget mere opmærksom på, hvor afhængige planter og bestøvende insekter er af hinanden. Og så giver det et enestående kig ind i bifamiliens gådefulde verden. En bifamilie består af adskillige tusinde individer, som hver især er dybt afhængige af hinanden, det synes jeg er vildt fascinerende, siger Ejvind Andersen, formand for Malt Herreds Biavlerforening.

Annonce

Høst dit eget naturprodukt

På begynderkurset i biavl lærer man alt om bierne og blomsterne, og man vil også få fortalt hemmeligheden om, hvordan bierne kan "tale" med hinanden – blandt andet kan de fortælle hinanden, hvilken vej de skal flyve for at finde gode blomster. Men man vil naturligvis også lære alt om, hvordan man passer en bifamilie og høster sin egen honning.


Det er fantastisk at kunne få et indblik i naturens samspil – og så endda på helt nært hold.

Ejvind Andersen


- Vi starter med fem aftener med teori, og derefter foregår den praktiske undervisning i vores skolebigård, hvor du sammen med erfarne biavlere lærer at passe bierne. Et af højdepunkterne er, når vi skal slynge den første honning. Dansk honning er et rent naturprodukt, som smager helt vidunderligt – og så er det resultatet af biernes flittige bestøvning af blomsterne, fortæller Ejvind Andersen.

Annonce

Din egen bifamilie

Malt Herreds Biavlerforening vil i løbet af sæsonen forsøge at skaffe gode og sunde bifamilier til deltagerne på begynderkurset.

Så når man har gennemført kurset, er man i stand til at passe din egen bifamilie og høste frugterne af biernes vigtige bestøvning – både i form af frugt og bær, men også den skønne gyldne honning. Det er et rigtigt naturprodukt.

Biavlerkursus

Undervisningen i biavl begynder med teori torsdag den 11. marts.

Det foregår i Riddersalen på Sønderskov Slot.

Man kan læse mere om kursus i biavl på www.maltherredbiavler.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce