Annonce
Trekantområdet

Bifrost-sagen: 24-årig praktikant accepterer dommen efter Sofies død

20-årige Sofie Frydensbjerg Nielsen var født med et multihandicap. Foto: Mette Mørk
En 24-årig kvinde har accepteret straffen på 6000 kroner og anker dermed ikke sin dom til Vestre Landsret.

Vejle: En 24-årig kvinde udbad sig betænkningstid, da hun for to uger siden blev kendt skyldig i uagtsomt manddrab. Det skete ved Retten i Kolding.

Hun har siden accepteret sin straf på 20 dagbøder á 300 kroner - samlet 6000 kroner - og har dermed valgt ikke at anke dommen til Vestre Landsret. Det fortæller hendes forsvarer, advokat Lars Dahl-Nielsen, der ellers mente, at hun skulle gå fri.

- Hun har valgt ikke at anke. Ellers har jeg ingen kommentarer, siger han til Vejle Amts Folkeblad.

Annonce

Dermed sættes umiddelbart sidste punktum i sagen om, hvem der bærer ansvaret for 20-årige Sofie Frydensbjerg Nielsens dødsfald på det kommunale bosted Bifrost. Hun blev i sommeren 2019 fundet livløs i et badekar med andengradsforbrændinger.

Dommer og de to domsmænd i retten var enige om den afsagte dom.

Født med multihandicap

Den 24-årige var pædagogstuderende og havde på det tidspunkt været ansat som praktikant i to uger på afdelingen i Vejle.

Kvinden satte den unge beboer i bad. Ifølge domsmandsretten mærkede hun ikke tilstrækkeligt efter, om badevandet havde en passende temperatur, inden hun hjalp Sofie Frydensbjerg Nielsen op i karret og efterlod hende uden tilstrækkeligt med opsyn.

Ifølge dommer Peter Hageman Christensen havde vandtemperaturen været mindst 48 grader, hvilket han byggede på tekniske undersøgelser og de vidneudsagn, der blev givet i retssalen.

Den 20-årige var født med et multihandicap og kunne hverken selv rejse sig eller kalde på hjælp.

Den dømte 24-årige skal ud over dagbøderne betale for sagens omkostninger. Hun blev derimod ikke bestemt til at skulle betale erstatning til Sofie Frydensbjerg Nielsens forældre, der ellers havde krævet mindst 250.000 kroner for deres tab.

Annonce
Danmark For abonnenter

Statens planer om nye veje og jernbaner fanger tusindvis af borgere i usikkerhed: Helle har ventet på en afklaring i otte år

Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Kolding For abonnenter

Anklager om flerårig dom i sagen om illegal cigaretfabrik: - Det viser, hvor alvorligt sådan noget her faktisk er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce