Annonce
Billund

Big World i Grindsted åbner for bagagerums-takeaway

Parret bag Big World i Grindsted åbner nu for takeaway. Arkivfoto: Jan Kronvold
Den kinesiske Big World-restaurant i Grindsted åbner for takeaway efter tre ugers nedlukning. Mange har ringet og efterspurgt muligheden.
Annonce

Grindsted: Den kinesiske restaurant Big World åbner nu for bagagerums-takeaway.

- Vi er faktisk blevet inspireret af "Bilka to go", hvor man bestiller varerne og så kan komme hen til en port og afhente varerne, der bliver sat direkte i bagagerummet, siger direktør Lin Feng fra Grindsted-restauranten.

Hun er en del af parret bag restauranten og fandt løsningen så god, at de nu har valgt at overføre den på deres egen forretning - ikke mindst fordi den minimerer risikoen for spredning af coronasmitte.

- Vi har holdt lukket siden den 13. marts og fulgt alle myndighedernes vejledninger netop for at undgå at komme til at sprede smitte, siger Lin Feng.

Men med det nye bagagerumskoncept, der indebærer, at man som kunde nu kan afgive bestilling fra klokken 10 om formiddagen med afhentning mellem klokken 16 og 20, kan de se en mulighed for at drive forretningen videre også under coronakrisen.

- I første omgang vidste vi jo ikke, hvor længe nedlukningen ville vare, og vi ville gerne undgå at folk skulle ind i restauranten og stå i kø for at få deres mad. Det kunne skabe usikkerhed, siger Lin Feng, der åbner for udlevering af bestillinger mellem klokken 16 og 20 direkte i folks bagagerum på parkeringspladsen foran restauranten, så de ikke behøver at gå ud af bilen.

Take away fra Big World

Fra onsdag den 8. april kan man bestille take away fra Big World i Grindsted. Restauranten holder dog en slags prøvedag tirsdag den 7. april, hvor personalet kan øve sig på de nye forhold, så på denne dag er det også muligt at bestille.

Feng Lin opfordrer gæsterne til at følge med på restaurantens facebookside. Man kan ringe med sin bestilling allerede fra klokken 10 om formiddagen, men afhentning af maden sker først mellem klokken 16 og 20.

Restauranten tilbyder forskellige sushi-tilbud og sammensatte menuer og derudover kan man også bestille direkte fra menukortet.

Annonce

Ikke forberedte på situationen

- Alt kommer til at foregå via SMS og mobilepay, siger Lin Feng, der i de seneste uger har oplevet daglig efterspørgsel for at hente takeaway.

- Da det hele lukkede ned, var vi slet ikke forberedte. Vi var overraskede over, hvor hurtigt det gik, men vi synes, at det her er en rigtig god måde at gøre det på, siger Lin Feng, der har 5-7 ansatte og nu kan kalde et par stykker på arbejde.

- Vi ved ikke, om vi kan leve af det, men vi prøver, siger Lin Feng, der er herboende kineser i over 20 år. Den tætteste familie bor i Danmark, men dem, de kender i Kina, kommer fra det sydøstlige Kina, som ifølge myndighederne ikke har været ret hårdt ramt af coronakrisen.

Som udgangspunkt er muligheden for at hente takeaway kun et tilbud under coronanedlukningen.

- Vi regner med at vende tilbage til normale tilstande, når Danmark lukker op igen, siger Lin Feng.

Lin Feng og de øvrige medarbejdere vil sætte varerne i folks bagagerum, når de kommer og henter take away hos Big World i Grindsted - det begrænser nemlig den menneskelige kontakt. Foto: Privat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Annonce