Annonce
Billund

Bike4Kids cykler for syge børn

Rema1000 er sponsor for cykelholdet Bike4Kids, der samler ind til Smilfonden. Forleden holdt holdet frokostpause i Billund. PR-foto

Billund: Cykelholdet Bike4Kids, der har som mission at cykle fra Frederiksberg til Aalborg og retur til fordel for syge børn, gjorde forleden stop i Billund. Rytterne på cykelholdet er nemlig sponsoreret af Rema 1000, og derfor besøgte Bike4Kids butikken i Billund for at spise frokost på deres tur.

- Jeg cyklede til Paris med Team Rynkeby sidste år og fik derefter lyst til at lave et cykelløb, hvor vi samler ind til børn, der ramt af nogle mere oversete, men lige så alvorlige sygdomme, fortæller Poul Krarup, der er initiativtager til det nye cykelhold, i en pressemeddelelse.

Han er naturligvis selv med på holdet, hvor han har følgeskab af cirka 20 ryttere på den 1080 kilometer lange rute gennem landet. Løbet har i år indsamlet 250.000 kroner til Smilfonden, og det beløb håber han kan vokse til næste års løb.

- Målet næste år er 70 ryttere og én million kroner, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce