Annonce
Kolding

Bil fundet i Kolding Havn: Formentlig drabssigtede Bent Ovesens

Politiet var torsdag eftermiddag til stede på Kolding Havn, efter at dykkere fandt en bil, som formentlig er den, som den drabsmistænkte Bent Ovesen forsvandt i for et år siden. Foto: Laust Tuxen Hedegaard

Politiet bekræfter, at dykkere har fundet en bil i Kolding Havn. Kilder siger til JydskeVestkysten, at det er drabssigtede og eftersøgte Bent Ovesens bil.

Kolding: Dykkere fra Søværnet fandt torsdag eftermiddag en bil på bunden af havnebassinet i Lystbådehavn Nord i Kolding. Meget tyder på, at der er tale om den Ford Mondeo, som den drabssigtede Bent Ovesen fra Kolding forsvandt i kort efter, at hans 61-årige hustru blev fundet dræbt i parrets hjem på Christiansøvej i oktober sidste år.

Efterforskningsleder Frede Nissen bekræftede torsdag eftermiddag JydskeVestkystens oplysninger om, at der er fundet en bil i Kolding Havn.

Men han vil ikke bekræfte, at der er tale om en Ford Mondeo med det registreringsnummer, som Bent Ovesens bil har.

Har I en formodning om, at det er Bent Ovesens bil?

- Det vil jeg ikke svare på. Jeg vil kun sige, at vi nu undersøger de nærmere omstændigheder, og at bilen bliver hævet, formentlig når det bliver lyst i morgen, siger Frede Nissen.

Torsdag aften er både politi og Søværnet massivt til stede på lystbådehavnen, som er afspærret.

Her fortæller politikommissær Uffe Villumsen, at fundet af bilen er "meget interessant i forbindelse med noget igangværende efterforskning". Han ønsker ikke at uddybe nærmere.

Ifølge JydskeVestkystens oplysninger, så var dykkerne fra den danske flåde rutinemæssigt ude at teste nyt udstyr med videre, da de stødte på bilen på havnebassinets bund. Her konstaterede de ved at skrabe mudder af hjulkapslerne, at der er tale om en Ford, ligesom nummerpladerne på bilen svarer til nummeret på forsvundne Bent Ovesens bil. Dykkerne har efter JydskeVestkystens oplysninger ikke været inde i kabinen.

Annonce

Sagen kort

Den 28. oktober modtager politiet en anmeldelse om, at en af den 61-årige Aase og Bent Ovesens døtre har fundet sin mor død i hjemmet.En obduktion fastslår senere, at Aase Ovesen blev slået ihjel 26. oktober om aftenen eller natten til 27. oktober.I den forbindelse efterlyser politiet parrets brune Ford Mondeo.To dage efter, den 30. oktober, sætter politiet navn på den mistænkte: Det er Bent Ovesen, Aase Ovesens mand, der er mistænkt for drabet.De efterfølgende uger leder politiet både med dykkere og helikopter efter Bent Ovesen, men uden held.Den 13. november bliver Bent Ovesen fængslet in absentia og efterlyst internationalt.Bent Ovesen bliver efterlyst i TV2-programmet Station 2, men det fører intet med sig lige som resten af efterforskningen.

Ledt i havnen før

Politiet har flere gange tidligere ledt efter Bent Ovesens bil i Kolding Havn uden held, ligesom de har ledt i mange andre danske havne.

Politiet modtog i starten af sagen flere henvendelser fra borgere, der havde en idé om, at de havde set Bent Ovesen i sin brune Ford Mondeo, og den drabssigtede mand er internationalt efterlyst.

Politiet har dog længde frygtet, at han er død.

- Han er det, vi kalder økonomisk død. Der bliver ikke trukket eller hævet nogle penge på hans konti. Vi frygter, at han har gjort noget ved sig selv, og der er ikke andet, der tyder på, at det vil gå i en anden retning, sagde Frede Nissen til JydskeVestkysten på årsdagen efter hans forsvinden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Danmark For abonnenter

Smittede patienter: Kirurgs hudlidelse kan have kostet Henrik fra Fanø hans nye hofte

Erhverv For abonnenter

Fællestillidsmand er chokeret over nedlukning: Det er noget rigtig skidt

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];