Annonce
Kolding

Bil fundet i Kolding Havn: Formentlig drabssigtede Bent Ovesens

Politiet var torsdag eftermiddag til stede på Kolding Havn, efter at dykkere fandt en bil, som formentlig er den, som den drabsmistænkte Bent Ovesen forsvandt i for et år siden. Foto: Laust Tuxen Hedegaard

Politiet bekræfter, at dykkere har fundet en bil i Kolding Havn. Kilder siger til JydskeVestkysten, at det er drabssigtede og eftersøgte Bent Ovesens bil.

Annonce

Kolding: Dykkere fra Søværnet fandt torsdag eftermiddag en bil på bunden af havnebassinet i Lystbådehavn Nord i Kolding. Meget tyder på, at der er tale om den Ford Mondeo, som den drabssigtede Bent Ovesen fra Kolding forsvandt i kort efter, at hans 61-årige hustru blev fundet dræbt i parrets hjem på Christiansøvej i oktober sidste år.

Efterforskningsleder Frede Nissen bekræftede torsdag eftermiddag JydskeVestkystens oplysninger om, at der er fundet en bil i Kolding Havn.

Men han vil ikke bekræfte, at der er tale om en Ford Mondeo med det registreringsnummer, som Bent Ovesens bil har.

Har I en formodning om, at det er Bent Ovesens bil?

- Det vil jeg ikke svare på. Jeg vil kun sige, at vi nu undersøger de nærmere omstændigheder, og at bilen bliver hævet, formentlig når det bliver lyst i morgen, siger Frede Nissen.

Torsdag aften er både politi og Søværnet massivt til stede på lystbådehavnen, som er afspærret.

Her fortæller politikommissær Uffe Villumsen, at fundet af bilen er "meget interessant i forbindelse med noget igangværende efterforskning". Han ønsker ikke at uddybe nærmere.

Ifølge JydskeVestkystens oplysninger, så var dykkerne fra den danske flåde rutinemæssigt ude at teste nyt udstyr med videre, da de stødte på bilen på havnebassinets bund. Her konstaterede de ved at skrabe mudder af hjulkapslerne, at der er tale om en Ford, ligesom nummerpladerne på bilen svarer til nummeret på forsvundne Bent Ovesens bil. Dykkerne har efter JydskeVestkystens oplysninger ikke været inde i kabinen.

Sagen kort

Den 28. oktober modtager politiet en anmeldelse om, at en af den 61-årige Aase og Bent Ovesens døtre har fundet sin mor død i hjemmet.En obduktion fastslår senere, at Aase Ovesen blev slået ihjel 26. oktober om aftenen eller natten til 27. oktober.I den forbindelse efterlyser politiet parrets brune Ford Mondeo.To dage efter, den 30. oktober, sætter politiet navn på den mistænkte: Det er Bent Ovesen, Aase Ovesens mand, der er mistænkt for drabet.De efterfølgende uger leder politiet både med dykkere og helikopter efter Bent Ovesen, men uden held.Den 13. november bliver Bent Ovesen fængslet in absentia og efterlyst internationalt.Bent Ovesen bliver efterlyst i TV2-programmet Station 2, men det fører intet med sig lige som resten af efterforskningen.

Annonce

Ledt i havnen før

Politiet har flere gange tidligere ledt efter Bent Ovesens bil i Kolding Havn uden held, ligesom de har ledt i mange andre danske havne.

Politiet modtog i starten af sagen flere henvendelser fra borgere, der havde en idé om, at de havde set Bent Ovesen i sin brune Ford Mondeo, og den drabssigtede mand er internationalt efterlyst.

Politiet har dog længde frygtet, at han er død.

- Han er det, vi kalder økonomisk død. Der bliver ikke trukket eller hævet nogle penge på hans konti. Vi frygter, at han har gjort noget ved sig selv, og der er ikke andet, der tyder på, at det vil gå i en anden retning, sagde Frede Nissen til JydskeVestkysten på årsdagen efter hans forsvinden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Skoler og institutioner skal fortsat holde lukket i Kolding: Borgmester kritisk over for sen udmelding

Trekantområdet

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

EfB For abonnenter

Kommentar: Derfor kan topkampene koste EfB oprykningen

Annonce