Annonce
Tønder

Bil med tre rullede rundt

Bilen røg i grøften og rullede rundt for at lande på alle fire hjul, dog med frontpartiet modsat den oprindelige kørselsretning. Foto: Uwe Iwersen

RUDBØL: En bilist og to passagerer slap formentlig med en stor forskrækkelse og mindre kvæstelser efter et færdselsuheld på Rudbølvej mellem Tønder og Rudbøl torsdag ved middagstid.

Der var tale om en soloulykke.

Et ældre ægtepar fra Arnum og en kvindelig passager var på vej fra Rudbøl mod Tønder. På den forholdsvis smalle vej er der flere skarpe sving. Et af de første, en venstrekurve, var den mandlige bilist tilsyneladende ikke opmærksom på. I det skarpe sving mistede han herredømmet over bilen, der røg i grøften, rullede rundt for at lande på alle fire hjul, dog med frontpartiet modsat den oprindelige kørselsretning.

Ud over en lægebil og en ambulance blev også mandskab fra Brand & Redning Sønderjylland tilkaldt. Den mandlige bilist klagede over smerter i nakken, og måtte derfor tilses af en læge.

Bilen er formentlig totalskadet.

Annonce
Mens sikringen af uheldsstedet og oprydningsarbejdet stod på, var Rudbølvej spærret for trafik. Fot: Uwe Iwersen

Fartkontrol

På vej ud til indsatsen på Rudbølvej drønede flere køretøjer fra Tønder Frivillige Brandværn ind i en af politiets automatiske fotofartkontroller. AKT-vognen var opstillet på Møgeltønder Omfartsvej. Brandbilerne kørte med udrykning, og førerne vil derfor ikke høre mere til den åbenlyse overskridelse af hastighedsgrænsen på 80 km/t på stedet. Så heldig er flere andre bilister, der ligeledes kørte på strækningen, ikke.

Bilen røg i grøften og rullede rundt for at lande på alle fire hjul, dog med frontpartiet modsat den oprindelige kørselsretning. Foto: Uwe Iwersen
Et stort opbud af redningsfolk blev sendt til uheldsstedet. Foto: Uwe Iwersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Annonce