Annonce
112

Bilen brød i brand: - Vi ville bare have Elias på seks måneder ud

Heidi Kaltoft, lille Elias og mor Henriette Rasmussen afventede vejhjælp. Foto: Morten Nielsen
Det var ikke rart, da der trængte røg ind i kabinen til to kvinder og en lille dreng.

Varde: Henriette Rasmussen, 20 år fra Esbjerg, var tirsdag ude at køre med bonussvigermor Heidi Kaltoft, Brørup, og sønnen Elias, som er lidt over seks måneder.

På Nordre Boulevard i Varde begyndte der at trænge røg ind i kabinen. Henriette havde lånt sin mors Renault, som har gjort tjeneste en del år og kilometer på asfalten.

- Det var ikke så sjovt med et lille barn i bilen, siger Heidi Kaltoft om den indtrængende røg.

De kørte ind ved Q8-tanken på Nordre Boulevard/Vestre Landevej, og det første var at få Elias ud af bilen.

- Der kom hurtigt en mand og hjalp. Han sørgede for at få skubbet bilen væk fra tankstationen med benzin, siger Henriette Rasmussen.

Bilen blev skubbet over til Rema 1000, som ligger ved siden af. Manden påbegyndte også slukningen i bilens motorrum med noget vand, indtil brandvæsenet nåede frem.

Annonce
Der var ikke så meget arbejde for Sydvestjysk Brandvæsen. Ilden var næsten slukket, da brandfolkene nåede frem. Foto: Morten Nielsen

Det er nok slut med bilen

Ilden nåede aldrig ind kabinen, og Henriette, Heidi og lille Elias fik heller ikke røg af betydning. De afventede efter slukningen vejhjælp.

- Renaulten har nok kørt sin sidste tur, siger mor Henriette, som virkede glad og lettet efter episoden, som trods alt gik godt.

- Bilen er vist nok fra 2006, siger Henriette.

Der blev slået alarm til brandvæsenet tirsdag klokken 10.16.

Renaulten har gjort det godt. Men turen til Varde var så nok den sidste tur. Foto: Morten Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også i denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Annonce