Annonce
112

Bilen brød i brand: - Vi ville bare have Elias på seks måneder ud

Heidi Kaltoft, lille Elias og mor Henriette Rasmussen afventede vejhjælp. Foto: Morten Nielsen
Det var ikke rart, da der trængte røg ind i kabinen til to kvinder og en lille dreng.

Varde: Henriette Rasmussen, 20 år fra Esbjerg, var tirsdag ude at køre med bonussvigermor Heidi Kaltoft, Brørup, og sønnen Elias, som er lidt over seks måneder.

På Nordre Boulevard i Varde begyndte der at trænge røg ind i kabinen. Henriette havde lånt sin mors Renault, som har gjort tjeneste en del år og kilometer på asfalten.

- Det var ikke så sjovt med et lille barn i bilen, siger Heidi Kaltoft om den indtrængende røg.

De kørte ind ved Q8-tanken på Nordre Boulevard/Vestre Landevej, og det første var at få Elias ud af bilen.

- Der kom hurtigt en mand og hjalp. Han sørgede for at få skubbet bilen væk fra tankstationen med benzin, siger Henriette Rasmussen.

Bilen blev skubbet over til Rema 1000, som ligger ved siden af. Manden påbegyndte også slukningen i bilens motorrum med noget vand, indtil brandvæsenet nåede frem.

Annonce
Der var ikke så meget arbejde for Sydvestjysk Brandvæsen. Ilden var næsten slukket, da brandfolkene nåede frem. Foto: Morten Nielsen

Det er nok slut med bilen

Ilden nåede aldrig ind kabinen, og Henriette, Heidi og lille Elias fik heller ikke røg af betydning. De afventede efter slukningen vejhjælp.

- Renaulten har nok kørt sin sidste tur, siger mor Henriette, som virkede glad og lettet efter episoden, som trods alt gik godt.

- Bilen er vist nok fra 2006, siger Henriette.

Der blev slået alarm til brandvæsenet tirsdag klokken 10.16.

Renaulten har gjort det godt. Men turen til Varde var så nok den sidste tur. Foto: Morten Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];