Annonce
Læserbrev

Biler. Køreudgift for en million kroner på top 30 i kommunen

Annonce

Læserbrev: Det økologiske råd vil gerne have befordringsfradraget afskaffet. Rådet mener, at problemet med befordringsfradraget i forhold til klimaet er, at det medfører ekstra kørte kilometer. Og dermed ekstra CO2 udledning. Et af de steder i samfundet, hvor vi aktivt bruger penge på at øge vores CO2-udslip, mener rådet.

Helt overordnet mener rådet, at befordringsfradraget er et fejlskud, som langsomt bør udfases. Det giver øgede transportmængder, fordi folk simpelthen kører længere, end de ellers ville. Det betyder øget trængsel omkring byerne, øget luftforurening, og det betyder også noget for klimabelastningen, mener rådet.

Sidste år blev der samlet set givet 19,1 milliarder kroner i befordringsfradrag til 1,1 millioner danskere. Det viser tal fra Skattestyrelsen.

Lidt mere jordnært: I Varde Kommune viser en top 30-liste for politikere og medarbejderes kørsel i egen bil for 2018, at der er udbetalt godt og vel 1 mio kr. i befordringsgodtgørelse for kørsel i egne biler til de 30 på listen.

Topscorer på listen er borgmesteren med kørselsudgifter på 76.000 kr., dernæst to ansatte indenfor familieområdet med henholdsvis udgifter på 58.000 kr. og 49.000 kr.

1 mio kr i befordringsgodtgørelse svarer til, at de 30 personer tilsammen har kørt jorden rundt mindst seks gange på et år i egne biler.

Samtidig råder kommunen over en enorm bilpark. Den administrative bilpark består alene af 21 biler og 6 cykler fordelt på Borgercentret og rådhuset.

Mere (grøn) fokus på arbejdsrelateret kørsel er vist nødvendigt, både på landsplan men da så sandelig også lokalt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Villy udfordrer Kolding-borgmester: - Jørn vil have en svævebane - jeg vil have stærke skoler og daginstitutioner

Varde

Cirkusprinsesse på besøg i Varde

Kolding For abonnenter

Lærerformand opfordrer Koldings lærere til at tage deres forholdsregler: Sådan kan de mindske risiko for at blive smittet

Annonce