Annonce
Sønderborg

Bilhandlere: Vi kan snart lukke salgsafdelingerne

Der er stadig aktivitet på værkstederne, men slutsedler er der ikke mange af.
Annonce

Sønderborg: - Der sælges stadig biler, men tempoet er sat ned. Og snart er det helt slut.

Det siger salgschef hos Als Motor Steffen Juul Nicolaisen, der sælger Citroën, Opel og Hyundai. Da vi talte med ham, havde der lige været en kunde inde og hente en Hyundai Kona EV (elbil). Det var dog en aftale, som blev lavet flere dage i forvejen. Der var også interesse for en Citroën C3 demovognen og en ny Fiat 500X. Herefter ventes det, at der bliver meget langt mellem kunderne.

Det slutter snart

Hos Korff Bilcenter i Guderup - forhandler af Suzuki og Mitsubishi - sælges der stadig biler. Ved seneste søndagsåbent var der seks kunder inde - de to købte deres bil samme dag. Men medindehaver Rene Wacker er ikke i tvivl om, at salget om kort tid går helt i stå.

- Ringer du igen om en uge, så har vi ikke noget at lave. Vores branche er meget følsom, og så snart, der er sådan noget som corona eller ændringer af afgifterne på vej, så går det hele i stå. Men vi er vant til udsving - desværre. Der har været perioder på tre måneder, hvor regeringen har talt om afgiftsændringer, og det har så gjort, at vi ikke sælger biler i den periode, siger Rene Wacker, der synes, at bilhandlerne ofte betragtes som "erhvervslivets banditter" af politikerne.

- Det her kommer til at koste os mange penge, og vi kan hurtigt se bunden af pengekassen. Regeringen burde hjælpe os ved at udskyde indbetaling af registreringsafgift, så har vi da lidt likviditet at arbejde med, siger Rene Wacker, der glæder sig over, at der stadig er aktivitet på værkstedet.

Uden kontakt

Korff Bilcenter har udarbejdet en procedure, så der kan købes bil uden at komme i fysisk kontakt med sælgeren. Man ringer, giver tilladelse til at hente GDPR-oplysninger (persondataforordningen) og sender kopi af kørekort. Og så skriver man naturligvis, hvad det er for en bil, man gerne vil prøve. Den står så klar - afsprittet og med nøgle. Kunden kører en tur og stiller den på pladsen med nøgle. Der kan så laves en købekontrakt online.

- Jeg gør også meget ud af at afspritte bilerne i udstillingen. Bilerne står med åbne døre, men hvis nogen rører ved dem, er jeg der hurtig med afspritning, siger Rene Wacker, der har en stor flaske til disinficering på sig hele tiden.

Forståelse

Partner og bilrådgiver i Bil & Co., Michael Bøgesvang Hansen, har fuld forståelse for de indgreb, der foretages - og han siger, at det er ok på landsplan at sende medarbejderne hjem i 14 dage eller lukke landet helt ned i en måned for at række sundhedsvæsenet en hånd. Han frygter mere den finanskrise, der kan komme i kølvandet på nedlukningen.

Michael Bøgesvang Hansen synes, det er dejligt at se politisk handling fra regeringen, og som udgangspunkt er de foreløbige hjælpepakker okay. Men Bil & Co har en størrelse, hvor de nuværende hjælpepakker ikke vil kunne bruges, da der stadigvæk er en aktivitet, hvor der på ingen måde vil kunne sendes op mod 30 procent af medarbejdere hjem. Men den likviditetsmæssige håndsrækning fra regeringen omkring udskydelse af betaling af moms og A-skat, synes Michael Bøgesvang Hansen er meget positiv.

Måske kan reglerne for arbejdsdeling, hvor medarbejderne arbejder deltid og kommer på supplerende dagpenge, komme i spil hos Bil & Co, hvis aktiviteten falder drastisk.

Krisen mærkes på salget hos Bil & Co, der forhandler Toyota, men der er stadig aktivitet på værkstedet.

BILAVIS KORFF SUZUKI
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa For abonnenter

Afstandskrav er lempet: Skolerne er klar til næsten normale skoledage

Annonce