Annonce
Tønder

Bilhus i Tønder investerer millioner i nybyggeri

VW-brødrene i Tønder, Brian og Henrik Hansen, barsler med nybyggeri og udviklingen af området fra bilhuset til lyskrydset Nordre Landevej/Ribe Landevej i Tønder. Planerne betyder, at flere bygninger skal rives ned og nye skal bygges. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Volkswagen Tønder investerer et tocifret millionbeløb i showroom og nyt værksted. Mange nye bilmodeller og fremtidens eldrevne biler kræver mere plads og ny teknologi. Første del af nybyggeri skal stå klart til jubilæum i 2020.

TØNDER: Selv om et nyt og moderne Volkswagen-bilhus så dagens lys på Ribe Landevej i Tønder i 2012, så har bilmærket med mange nye - og kommende - modeller allerede givet baghjul til byggeriet.

For at følge med udviklingen og ikke mindst de kommende elektriske og hybridbiler fra Volkswagen, barsler Folkevognsfamilien i Tønder nu med nedrivning af gamle ejendomme og nybyggerier i strøget fra det eksisterende bilhus på Ribe Landevej frem til krydset Nordre Landevej/Ribe Landevej.

Brian Hansen, der ejer VW Tønder med broren Henrik og faren Bent, fortæller, at nedrivningen af en række ejendomme, der huser/har huset Flügger, Bilpartner, Tønder Bilsyn, revision og det gamle Volvo, er i udbud lige nu.

- Vi vil udvikle hele området. Vi har ikke lagt os fast på, hvordan vi skal bruge hele arealet, siger Brian Hansen, der mener, at det stærkt trafikerede kryds Ribe Landevej/Nordre Landevej giver gode muligheder for at drive liberalt erhverv eller kontor.

Annonce

Vi vil udvikle hele området. Vi har ikke lagt os fast på, hvordan vi skal bruge hele arealet.

Brian Hansen, ejer af Volkswagen Tønder, om udvikling af erhvervsområdet
Skitse udarbejdet af Arkon i Tønder, som viser, hvordan arealet kan se ud om få år. Volkswagen Tønder lægger op til, at der bliver plads til kontorbyggeri eller plads til at drive liberalt erhverv ud til det stærkt trafikerede kryds i Tønder. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Fyldige VW-modeller

Kort efter at det nuværende lyse bilhus med de store glaspartier stod færdigt i 2012 stod det klart, at Folkevogns-familien i Tønder måtte udvide igen for at følge med udviklingen. Siden færdiggørelsen har det tyske bilmærke lanceret fem nye modeller. Desuden ventes det tyske bilmærke over de kommende seks år at lancere yderligere otte til ti forskellige modeller, der alle er enten hybridbiler eller elektriske. Det kræver alt sammen plads.

- Vi bygger ud for at sikre, at vi kan blive i Tønder - også i fremtiden, siger brødrene Hansen.

Udbygningen af det eksisterende bilhus og resten af grunden til lyskrydset vil ske i etaper. Det første byggeri bliver i direkte forlængelse af det eksisterede bilhus på 2400 kvadratmeter udvidet med et nyt showroom på 800 kvadratmeter og et værksted med speciale i Volkswagens kommende eldrevne modeller. Hertil kommer også et dækhotel samt en ny klargøringshal.

Arealet i dag har en række gamle bygninger, der skal fjernes. Det kommer alt sammen ikke til at ske fra en dag til i morgen. Brødrene Brian og Henrik Hansen lægger op til, at interesserede kan komme med input eller få indflydelse på projektet. Det ændrer dog ikke på, at første etape skal stå klar til virksomhedens 70-års jubilæum i 2020. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Tænk ud af boksen

Henrik Hansen sigter i første omgang mod bilhusets jubilæum i Tønder i starten af 2020:

- Som udgangspunkt vil vi ramme april 2020 - så vi er helt færdige til jubilæet.

Men det kræver, at arbejdet med nybyggeriet kan gå i gang i løbet af foråret. Sidenhen vil Volkswagen Tønder i etaper færdigbygge resten af parcellerne fra det nuværende bilhus på Ribe Landevej 55 til 59. Men hvad og hvornår der bliver bygget nyt, afhænger ikke kun af Brian og Henrik Hansen.

- Det gælder om at tænke ud af boksen. Vi er åbne for idéer - beliggenheden er superfin, lyder det fra Brian Hansen.

I øvrigt har Volkswagen Tønder også erhvervet bygningen, der tidligere husede Lynge Elektro og senest Schouws Magasin på den modsatte side af gaden. Her vil der snart stå renoverede erhvervslokaler færdige til udlejning.

Volkswagen Tønder har 25 ansatte.

Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce