Annonce
Trekantområdet

Passager i bil ærgrer sig, efter trailer blæste omkuld på Lillebæltsbroen: - Vi dummede os

Voldsomt så det ud, da en trailer pludselig blæste omkuld på Lillebæltsbroen søndag eftermiddag ved 17-tiden. Foto: Nana Hanghøi

(Rettelse: Det har tidligere fremgået af artiklen, at det var en bilist, der kom med en efterlysning efter et uheld med trailer. Men der er retteligt tale om passageren i bilen. Avisen beklager fejlen)

Lillebælt: Søndag væltede først en campingvogn rundt. Siden måtte to trailere med et par timers mellemrum lægge sig på langs på Lillebæltsbroen.

Det så voldsomt ud, da det kraftlige blæsevejr med vindstød af storm- eller orkanstyrke sendte de tre påhængsvogne til tælling.

Uheldet med campingvognen blev dokumenteret på video og efterfølgende lagt på sociale medier. Det har fået adskillige folk til tasterne. Herunder brugerne af facebooksiden Vores Middelfart:

"Hvorfor respekterer man ikke de advarsler, der er. Det er i min verden åndssvagt at sætte eget og andres liv i fare for at køre over broen i en storm. Denne storm har været annonceret i flere dage, så alle har haft tid til at indrette sig. Men der er altid nogen, der tror, at de kan gå på vandet", skriver brugeren Connie Ebsen blandt andet.

Annonce

Blæsevejret i Middelfart

Nordvestfyn: Søndag aften gav det kraftige blæsevejr flere udfordringer i Middelfart Kommune. Vi giver et hurtigt overblik herunder:

1) Væltede træerSent søndag aften, da de værste vindpust var løjet af, havde den vagthavende ved entreprenørafdelingen været ude og rydde op efter ni væltede småtræer.

Der kom en håndfuld mere til henover natten og mandag morgen.

Den vagthavende klarede selv tjansen under blæsten og kunne derfor lade en større styrke af vejfolk blive hjemme i sofaen.

Anderledes travlt havde Trekantområdets Brandvæsen i resten af dækningsområdet.

Her lød meldingen mandag formiddag på samlet 17 112-alarmer, 86 opkald om væltede træer og 165 henvendelser om stormskader.

Også et par alvorlige hændelser såsom en karnap, der var ved at blæse af, blev håndteret.2) 1000 sandsække lagt ud

Når det blæser kraftigt, så truer vandstanden flere steder i dagene efter.

Derfor måtte Middelfart Kommune mandag middag fordele samlet 1000 sandsække på fem lokationer på nordkysten, da der var meldinger om en forhøjet vandstand på op mod 1,25 meter, der ville toppe midnat natten til tirsdag.

Ifølge vejformand Lars Frandsen var der kørt omkring 20 kubikmeter sand ud, som folk selv kunne fylde i sækkene. Det var på adresser på Feddet, Vegavej/Stjernevej, Rigelvej, Kystvejen samt Pilevangsvej.

3) Stand by med en gummigedKommunens vejfolk var særligt opmærksom på et 30 meter langt dige ved Varbjerg.

Man ville i første omgang hæve diget en halv meter, men det blev senere nedjusteret, da man vurderede, at vandet ikke var voldsomt nok.

Man satte i stedet en bemandet gummiged stand by mandag aften i tilfælde af, at diget pludselig skulle udbygges.

Lars Frandsen uddyber, at sommerhusområdet omkring Engdraget er særligt udfordret, når vandet trænger igennem diget og løber tilbage i havet igen.

- Lyt til advarslerne

Ved 17-tiden væltede den sidste trailer efter avisens oplysninger rundt, mens hastigheden var sat ned til 50 kilometer i timen.

Samtidig var der advaret mod at krydse Lillebæltsbroen med vindfølsomme køretøjer.

- Folk skal lytte til de advarsler, de får fra myndighederne, og det her var høje, vindfølsomme køretøjer, konstaterer kommunikationskonsulent Sunniva Pedersen-Reng fra Fyns Politi.

Hun mener umiddelbart ikke, at politiet kunne have gjort mere, men understreger, at de pågældende tre uheld hører under Sydøstjyllands Politi.

Vagtchefen ved politiet på den jyske side af Lillebælt oplyser til avisen, at han umiddelbart ikke har nogen kommentarer til de tre konkrete uheld, da han ikke kender de nærmere omstændigheder.

Efterlyste tæpper og bamser

Søndag aften blev der efterlyst bamser, tæpper og eventuelt et overnatningssted til nogle implicerede fra et af uheldene med de væltede trailere.

Efterlysningen foregik i facebookgruppen "Middelfart", hvor et opslag fra Instagram var blevet videreformidlet.

Personerne fra uheldet fik hurtigt tilbudt hjælp, da de pågældende først ønskede at fortsætte turen, da stormen var løjet af.

Avisen har været i kontakt med personen fra traileruheldet, men personen, som var passager i bilen, har ikke ønsket at udtale sig eller stå frem.

Men af opslaget fremgår det, at passageren ærgrer sig over at have begivet sig ud på Lillebæltsbroen midt i blæsevejret.

"Vi kan hurtigt blive enige om, at vi ikke skulle have krydset broen, men vi hørte intet i radioen undervejs, og Vejlebroen (Vejlefjordbroen, red) var ikke et problem. Vi dummede os. Og vi er bare taknemmelige over, at det ikke gik værre", skriver passageren i opslaget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Erhverv 112

Modefirma har sagt farvel til 15 ansatte: 2020 handler kun om at begrænse tabet

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce