Annonce
Vejen

Bilist blev overhalet af en blotter

Arkivfoto: Dorthe Knudsen

Rødding/Jels: Efter episoden for godt 14 dage siden ved jernbanestationen i Brørup, hvor en mand blottede sig og tilbød sex til forbipasserende kvinder, har politiet atter fået en anmeldelse om en blotter.

Denne gang er det dog ikke i Brørup, men på Jelsvej mellem Jels og Rødding, blotteren lod sig se.

Anmelderen er en kvinde, som onsdag formiddag klokken 08.45 kørte på Jelsvej, da hun pludselig blev overhalet af en sort personbil. Men personbilen bremsede så pludselig op et stykke forude, og føreren af bilen steg ud og blottede sig for den kvindelige bilist.

- Blotteren kørte i en mindre sort personbil – måske en Fiat Punto, og hans signalement er: en mand, 25-40 år, dansk, 170-180 centimeter, slank og med kort hår, siger politikommissær Henning Markussen, Syd- og Sydjyllands Politi.

Politiet vil gerne have hjælp til at opklare sagen og kan kontaktes på telefon: 114.

Henning Markussen opfordrer også blotteren til at melde sig selv.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce