Annonce
forside

Bilist fløjet på hospital efter voldsomt sammenstød

Den 45-årige bilist fra Holstebro blev efter at være blevet behandlet i næsten tre kvarter på uheldsstedet fløjet til Universitetshospitalet i Odense. Manden er kommet alvorligt til skade, lyder meldingen fra politiet. Foto: Uwe Iwersen

Rute 11 nord for Skærbæk var lukket i over to timer efter en voldsom færdselsulykke, hvor en VW Up og en lastbil stødte frontalt sammen. Elever på vej til skole så ulykken og fik efterfølgende psykologhjælp.

SKÆRBÆK: En voldsomt færdselsulykke var mandag formiddag årsag til, at rute 11 nord for Skærbæk måtte spærres for al trafik i over to timer, mens rednings- og oprydningsarbejdet stod på.

Lige før klokken 8 stødte en lastbil næsten frontalt sammen med en mindre personbil, en VW Up. Sammenstødet var så voldsomt, at den lille personbils venstre frontparti blev knust og køretøjet blev slynget i vejgrøften.

Den 45-årige bilist fra Holstebro blev alvorligt kvæstet og måtte skæres fri af bilen. Hans passager, en 44-årig mand fra København, var nærmest mirakuløst ikke kommet til skade. Han var selv kommet ud af bilen inden redderne fra Falckstationen i Skærbæk var nået frem. Manden var meget fortumlet og chokeret. De to mænd var på vej hjem efter at have deltaget i et weekend-arrangement i Skærbæk.

De første meldinger fra uheldsstedet lød på, at der kunne være tale om en dødsulykke med flere involverede personer. Derfor blev der sendt flere ambulancer, en lægebil og redningshelikopter til uheldsstedet. Desuden var der et stort opbud af politifolk.

Den 45-årig bilist blev efter at være kommet ud af bilen behandlet på stedet i næsten 45 minutter, inden han med helikopteren blev fløjet til yderligere behandling på Universitetshospitalet i Odense.

Politiet oplyste senere på dagen, at manden er kommet alvorligt til skade. Hans pårørende blev omgående orienteret om ulykken.

Annonce

Senere på formiddagen kom en psykolog på skolen, der talte med eleverne i mindre grupper.

Klaus Fog, leder, Skærbæk Distriktsskole
Efter at være blevet trukket op af vejgrøften fik redningsmandskabet fra Falck i Skærbæk skåret den fastklemte bilist ud af det stærkt demolerede køretøj. Foto: Uwe Iwersen

Elever så ulykken

Ifølge politiet var det Up'en, der af uvisse årsager var kørt over i modgående kørebane. Lastbilschaufføren havde forgæves forsøgt at undgå sammenstødet, men den 32-årige lastbilchauffør fra Nørre Åby var efterfølgende i stand til at bevare hjemmedømmet og til sidst at bringe det tunge køretøj til standsning i en indkørsel til et hus.

På uheldsstedet udtalte politiet ros til chaufføren og den måde, han havde reageret på.

Umiddelbart bag ved uheldslasbilen kørte to skolebusser med elever fra Brøns- Rejsby- og Frifeltområdet. De var på vej til Skærbæk Distriktsskole. De elever, der sad forrest i bussen, så hvad der skete.

Ifølge skoleleder Klaus Fog var flere af børnene påvirket af situationen. Skolen reagerede omgående.

- Vi har et kriseberedskab, der i første omgang gik ud på at tale sammen i klasserne. Senere på formiddagen kom en psykolog på skolen, der talte med eleverne i mindre grupper. Desuden ringede vi hjem til en del forældre, så de også er opmærksomme og tager en samtale med deres børn, siger Klaus Fog.

På vejen ses lastbilens bremsespor efter den for chaufførens uundgåelige påkørsel af personbilen. Chaufføren formåede at bevare herredømmet over bilen, som han fik bragt til standsning i en indkørsel til et hus. Det blev efterfølgende rost af politiet. Foto: Uwe Iwersen
Brand- og redningsfolk fra Falck i Skærbæk blev sat til at rydde op efter ulykken. Foto: Uwe Iwersen
Dele af den havarerede VW Up lå spredt rundt om uheldsstedet. Her er det venstre fordør, der lå mere end 20 meter fra det sted, hvor personbilen og lastbilen stødte sammen. Foto: Uwe Iwersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce