Annonce
Sønderborg

Bilist stikker af fra trafikulykke og melder senere sig selv

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
To biler var torsdag aften involveret i en ulykke på Sønderborgmotorvejen. Den ene fører stak af.

Efter at have søgt med droner, hunde og almindelige patruljer efter en bilist, der var forsvundet efter en trafikulykke torsdag aften, er manden nu fundet.

Det bekræfter vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi Bjørn Pedersen kort efter midnat til fredag.

Bilisten meldte sig selv.

- Han er ikke kommet noget til, så han var simpelthen bare stukket af, siger han.

Manden vil derfor blive sigtet for at stikke af fra en ulykke.

Ulykken skete på Sønderborgmotorvejen mellem afkørsel 13 og 12 på rute 8 tæt ved Avnbøl.

Anmeldelsen kom klokken 18.26. Det fortalte vagtchef Ole Aamann ved Syd- og Sønderjyllands Politi torsdag aften.

- To biler er involveret i en ulykke. Den ene part er kørt på sygehuset, og den anden part er forsvundet. Patruljer på stedet tror, at vedkommende er kommet til skade, og vi søger selvfølgelig efter personen.

- Vi søger efter vedkommende dels med droner, dels med hunde og så med patruljevogne i området, sagde han kort efter klokken otte torsdag aften.

Det var angiveligt på baggrund af bilernes skader, at betjente på ulykkesstedet vurderede, at den forsvundne bilist kunne være blevet kvæstet i sammenstødet.

Det er uvist, hvorvidt personen på hospitalet er en mand eller en kvinde, eller hvad vedkommendes tilstand er.

Det er ligeledes uvist, hvordan ulykken er sket.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Indland

Henriette Zobel er død 

Annonce