Annonce
112

Bilist fra Fyn anholdt: Kørte med to forskellige nummerplader

En bilist fik sig en lang række bøder mandag aften den 14. oktober. Foto: Arkivfoto.

Bevtoft: En patrulje i Bevtoft blev mandag eftermiddag klokken 17:59 opmærksomme på en bil med to forskellige nummerplader.

Ved nærmere eftersyn fandt politiet ud af, at den ene nummerplade var efterlyst for tyveri. De to personer i bilen blev derfor stoppet og anholdt. Der var tale om en 29-årig mand fra Fyn og en 35-årig mand fra lokalområdet.

Ikke nok med at nummerpladen var efterlyst for tyveri, så havde de to mænd også en trailer med fem store plastposer med pantflasker. Dem kunne de ikke gøre rede for, de bliver derfor anholdt for tyveri.

Den 29-årige mand fra Fyn bliver også sigtet for at have kørt bil, selvom han havde fået frakendt sit kørekort. Føreren havde haft flere lignende forseelser, så politiet bliver nødsaget til at beslaglægge bilen med henblik på konfiskation. Føreren bliver også anholdt for ikke at have registreret og forsikret køretøjet.

Politiet oplyser også, at stelnummeret på traileren var slebet væk. De ved derfor ikke, hvor den stammer fra.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce