Annonce
Haderslev

Bilist kørte 120 km/t på Fjelstrupvej

ATK-vognen holdt her i Aastrup onsdag og målte hastigheder. Foto: Google
Masser af bilister overholder stadig ikke hastighedsbegrænsningen på 60 km/t, som også er gældende i ulykkessvinget.

HADERSLEV: Onsdag holdt en af færdselspolitiets ATK-vogne på Fjelstrupvej i Aastrup og målte bilernes hastigheder. Over 50 bilister blev blitzet.

– I forbindelse med dødsulykken har borgerne givet udtryk for, at der bliver kørt stærkt, forklarer vicepolitiinspektør Knud Reinholdt om indsatsen.

For to uger siden kørte en ung mand sig ihjel i svinget øst for Aastrup. En anden ung mand blev hårdt kvæstet.

Fartmåleren holdt i Aastrup i syv timer fra onsdag formiddag. 52 bilister overholdt ikke hastighedsbegrænsningen på de 60 km/t. Fem af dem får et klip i kørekortet oven i bøden.

Og den hurtigste bilist blev målt til 120 km/t. Altså dobbelt så hurtigt som tilladt. Det er lige på grænsen til at miste kørekortet. Men da der trækkes tre procent fra for at imødegå eventuelle unøjagtigheder, slipper bilisten med en betinget frakendelse og en kontrollerende køreprøve.

Men bøden bliver stor. Den er som udgangspunkt 4500 kroner. Oveni kommer et tillæg på 1000 kroner for at køre mere end 30 procent over den tilladte hastighed. Og så skal der betales 500 kroner til Offerfonden. Altså 6000 kroner i alt.

ATK-vognen holdt på en lige strækning knap 900 meter vest for ulykkesstedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Cyklist måtte på sygehuset

Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce