Annonce
112

Mister kørekort og 10.000 kroner: Vanvidsbilist kørte over 200 km/t på landevej

Den 53-årige mand kom drønende i sin Audi A6 stationcar, da han blev blitzet med 211 km/t. Arkivfoto: Claus Thorsted

SKÆRBÆK/HADERSLEV: En 53-årig mand fra Haderslev har nu mistet sit kørekort efter en vanvidskørsel på Rømøvej nord for Skærbæk. Han var en af de bilister, som blev blitzet af en ATK-vogn i august. Og han var den hurtigste. Han blev målt til at køre 211 km/t i sin Audi A6.

Men i anklageskriftet var der trukket tre procent fra for eventuelle usikkerheder i målingen. Så farten kom ned på 204 km/t.

Og da dommer Kirstin Berg onsdag mente, at kunne genkende den tiltalte på fotoet fra ATK-vognen, var der ikke så meget at rafle om.

Men da det var første gang, han stod til en frakendelse af kørekortet, mistede han det kun i et halvt år.

Den 53-årige mand mistede udover kørekortet også de 10.000 kroner, som bøden lød på. Sagen var for Retten i Sønderborg ved bitingstedet i Tønder.

Den dømte har dog mulighed for at anke dommen, men han udbad sig i førte omgang betænkningstid.

Den dags høst med ATK-vognen resulterede i 20 andre hastighedssager. Fem af dem udløste udover bøder også betingede frakendelser af kørekortet. Hastighedsgrænsen på Rømøvej er 80 km/t.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også i denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Annonce