Annonce
Sønderborg

Bilist påkørte sygehusindgang: Jeg havde det elendigt

Den 64-årige mand, der 2. juni kørte ind i sygehusets indgangsparti, har erklæret sig stærkt sindssvækket i gerningsøjeblikket, og sagen skal derfor for en domsmandsret. Privat arkivfoto

Retssag: 64-årig mand erkender at have torpederet indgangspartiet på Sønderborg sygehus i bil, men sagen skal for en domsmandsret, fordi tiltalte menes at have været sindsyg i gerningsøjeblikket.

SØNDERBORG: Det var et råb om hjælp, da en 63-årig mand i bil tidligt om morgenen 2. juni kørte ind i indgangen på Sønderborg Sygehus. Han blev stoppet af to betonsøjler, men indgangspartiet og glaskarrusel lå i ruiner.

- Jeg havde det så elendigt. Jeg var overrasket over, jeg ikke blev slået ihjel. Jeg kørte en Volvo, så jeg overlevede. Jeg var tosset i hovedet. Da jeg først var derinde, var al den elendighed, jeg havde i hovedet, væk, fortalte den nu 64-årige i retten torsdag.

Han var indkaldt til en tilståelsessag og erkender påkørslen, og at han kørte op over et fodgængerareal, men da han påberåber sig at have været stærkt sindssvækket i gerningsøjeblikket, skal sagen for en domsmandsret.

- Jeg havde fået prostatakræft og var i behandling med hormonpiller. Psykisk tog det enormt hårdt på mig, fortalte manden i retten.

Hormonpræparatet bestod af kvindeligt kønshormon.

- Det gjorde, jeg blev tosset i hovedet. Jeg ved ikke, hvor jeg ville hen. Det rodede bare i mit hoved, sagde han.

Annonce

Indgangspartiet på Sønderborg Sygehus blev sat midlertidigt i stand, efter den 64-årige var kørt ind i det tidligt om morgenen 2. juni. Hele forhallen skal bygges om de kommende år, så der var ingen grund til at sætte glaskarusellen og modtagelsen i funklende ny stand i sommer. Top Danmark anslår erstatsningskravet mod tiltalte til at beløbe sig til 600.000 kroner. Desuden er der krav om frakendelse af kørekortet. Hans bil er totalskadet. En domsmandsret afgør næste år strafudmålingen, og om manden erklæres sindsyg i gerningsøjeblikket. Der skal også tages stilling til, om manden skal underkastes en mentalundersøgelse, hvilket hidtil ikke er sket. Den 64-årige har haft et mangeårigt misbrug af alkohol og euforiserende stoffer og føler sig efter eget udsagn jævnligt depressiv. Han har indtil videre ikke samarbejdet om misbrugsbehandling.

Det vil koste 600.000 kroner at udbedre indgangspartiet på Sønderborg Sygehus efter påkørslen, og det bliver en del af en samlet større ombygning af forhallen. Arkivfoto: Birthe Juul Matiasen

Driver virksomhed

Han forklarede, han speedede op og kørte ind over fliserne, hvor taxaer sætter passagerer af, og fortsatte ind i indgangspartiet. Han læderede to lændehvirvler, men har det godt i dag. Han er kræftfri og balanceret medicineret med lykkepiller.

- Det ser voldsomt ud, sagde anklager Tine Krarup Pedersen om fotos af glasdyngerne i indgangspartiet.

Den 64-årige var ugen forinden kørt til sygehuset, fordi han havde det rigtig skidt. En sygeplejerske sendte ham i ambulance til sygehuset i Aabenraa, og han var indlagt et par dage. 2. juni havde han det endnu værre og kørte igen til sygehuset i de tidlige morgentimer.

Han startede sit misbrug af hash og alkohol som ung hippie i Sverige. Han har sidenn været indlagt på Augustenborg sygehus.

Manden driver en velfungerende familievirksomhed og er villig til at gå i misbrugsbehandling og udøve samfundstjeneste.

- Jeg har fantastisk dygtige medarbejdere, sagde han.

Der forestod et stort oprydningsarbejde efter påkørslen om morgenen 2. juni. Arkivfoto: Birthe Juul Mathiasen
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om Radio24syv: Man kan både vinde og tabe udbud

Når det offentlige sender opgaver i udbud, ligger det i sagens natur, at man som byder både kan vinde og tabe. Og det er også naturligt, at når en udbudsperiode udløber, risikerer det firma, der hidtil har løst opgaven, at tabe kampen om et nyt udbud. Men de selvfølgeligheder anfægter ikke de mange tilhængere af Radio24syv, der er dybt skuffede og vrede over, at radiokanalen ikke kan fortsætte efter denne måneds udgang. Lukningen af Radio24syv bliver af kritikere set som politikeres bevidste forsøg på at stoppe en kanal, der har lavet magtkritiske nyheder og satire. Dette blev også af disse kritikere set som årsagen til, at det daværende borgerlige flertal besluttede, at det nye udbud af Radio24syvs sendetilladelse skulle føre til en radiostation med hovedsæde i provinsen. Radio24syvs ejere ønskede på de forudsætninger ikke at søge. Det vakte så stor kritik, at et politisk flertal reagerede med at beslutte et udbud af en internetbaseret DAB-kanal, som ville give Radio24syv en chance for at fortsætte. Men i et udbud hverken kan eller skal politikerne bestemme hvem, der skal løse opgaven. Det har det politisk uafhængige radio og tv-nævn under Kulturministeriet haft til opgave at afgøre. Nævnet valgte så tirsdag eftermiddag, at Radio24syv ikke får den opgave. Det var et chok for mange medarbejdere og lyttere af en station, der i løbet af otte år har revolutioneret taleradio i Danmark. Tak for det. Men det er forkert, at politikerne har lukket Radio24syv. Stationen har tabt til konkurrenten Radio Loud, som af Radio og tv-nævnet er vurderet til på en række opstillede kriterier at have indgivet det bedste bud. På FM-båndet er Radio4 med hovedsæde i Aarhus klar til fra 1. november at blive afløseren for Radio24syv. Radio4 er ejet af en række lokale og regionale medier, herunder Jysk Fynske Medier, hvis største dagblad er JydskeVestkysten. Også Radio4 må risikere at kunne tabe et eventuelt nyt udbud, når den nuværende sendetilladelse udløber om otte år. For den slags udbud kan man både vinde og tabe.

Vejen

Landmand opgiver strid om Skovgårdsvej: - Min retsbevidsthed er krænket

Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Annonce