Annonce
Vejen

Bilist stak af fra politiet med over 200 km/t

Arkivfoto

Vejen/Gram: En bilist, der var kørende i en mørk Audi, havde ikke i sinde at standse, da politiet natten til onsdag klokken 02.52 gjorde tegn til det på Ribevej i Sdr. Hygum ved Rødding.

Bilisten valgte derimod at tage flugten - blandt andet ud på de mindre veje ved Hygum Mark videre ad Tornumvej i Rødding. Bilisten fortsatte gennem Rødding mod Gram via Slotsvej, men selvom flere patruljer deltog i biljagten, så lykkedes det bilisten at stikke af, og patruljerne mistede kontakt med bilen ved Kongevej/Toftlundvej i Gram.

- Der blev kørt med hastigheder på over 200 km/t timer. Det er helt uforsvarligt på de små veje, lyder det fra Kristian Harbo Sørensen fra Syd- og Sønderjyllands Politis områdecenter Haderslev.

Han siger, at skulle nogen have bemærket den mørke Audi i forbindelse med biljagten, før eller efter biljagten, så vil politiet meget gerne høre om det. /DAN

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Palle og de udstoppede fugle

Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce