Annonce
Sydjylland

Bilist ville ikke standse motoren: Betjent blev slæbt efter bil i Storegade

Arkivfoto: Colourbox

Esbjerg. Syd- og Sønderjyllands Politi vil mandag morgen fortsat ikke af med mange detaljer om den episode i Storegade i Esbjerg søndag aften omkring klokken 20, hvor en betjent blev påkørt og lettere kvæstet.

Vagtchef Mads Dammark fortæller dog, at det var en ren rutinestandsning, der gik galt.

- En patrulje stoppede bilen som et rent rutinetjek. I den forbindelse vil en af kollegerne gerne have, at bilisten stopper motoren, men det nægter han. Kollegaen rækker derefter ind for at tage nøglen, men bilisten sætter bilen i gang, og kører et stykke med kollegaen hængende på siden med overkroppen inde i bilen, fortæller vagtchefen mandag morgen.

Efter bilen har kørt 30-40 meter, falder betjenten fra Syd- og Sønderjyllands Politi ud af bilen og lander på kørebanen.

- Han slipper heldigvis med kun mindre skader. Han blev indlagt på Sydvestjysk Sygehus, men han er udskrevet nu, siger vagtchef Mads Dammark.

Annonce

Afhøringer på vej

Politiet ved allerede, hvem gerningsmanden er. Vagtchefen vil dog ikke ud med alder eller andre detaljer om manden, end at han er fra lokalområdet.

- Det holder vi lige for os selv. Vi har en 100 procent identifikation af manden, men lige nu efterforsker vi, så jeg vil ikke sige mere, forklarer vagtchef Mads Dammark.

Om offeret vil han heller ikke afsløre andet, end at det er en betjent, der gør tjeneste i Esbjerg, og at han aldersmæssigt er i 30'erne.

Selvom politiet ved, hvem gerningsmanden er, så har de endnu ikke fat i ham.

- Vi leder efter ham, som det er lige nu, men vi ved som sagt, hvem det er. Vi ved også, at det ikke er hans bil, men den er heller ikke stjålet, så vidt vi ved. Vi skal nu have foretaget en del afhøringer, når vi får fat i nogen, blandt andet af gerningsmanden og bilens ejer, siger Mads Dammark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce