Annonce
Vejen

Bilisten blev frataget kørekortet på stedet

Arkivfoto: Michael Bager.
Politiet stoppede en stangberuset bilist på en stille villavej. Alkometeret nåede op i det røde felt.

Hovborg: Måske troede bilisten, at chancen for at møde en af politiets patruljevogne onsdag aften klokken 18.05 på en stille villavej som Lindevej i Hovborg var så godt som ikke eksisterende. Men at man overhovedet ikke kan være sikker på den slags, måtte bilisten da også sande.

Det usandsynlige skete, han blev stoppet af politiet, og betjentene var heller ikke tvivl om, at manden bag rattet var stangberuset. At det forholdt sig sådan, afslørede alkometeret, og da promillen nåede op i det røde felt – det vil sige højere end to promille, blev bilistens kørekort administrativt inddraget på stedet. Vedkommende blev efterfølgende bragt til det nærmeste hospital for at få taget en blodprøve.

Nu er han sigtet for spirituskørsel og med en promille højere end to, kan han se frem til: At få frakendt kørekortet ubetinget i mindst tre år. Efter de tre år skal han enten køre med alkolås i to år, eller vente yderligere to år med at generhverve kørekortet. Han vil også blive idømt 20 dages betinget fængsel, og skal oveni betale en bøde svarende til en netto-månedsløn. Han risikerer også at blive frataget sin bil.

Ydermere skal han gennemføre et ANT-kursus (ANT står for Alkohol, Narko og Trafik), inden han kan generhverve kørekortet. Kurset varer 12 timer fordelt på fire lektioner hver af tre timers varighed, og det koster 3200 kroner. Endelig skal han bestå en kontrollerende køreprøve - både teoriprøven og køreprøven, hvis han ønsker at generhverve kørekortet.

Den sigtede er en 47-årig mand fra Aalborgområdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Annonce