Annonce
Kolding

Bilister havde sprut og narko i blodet: Politi snuppede mange for trafikforseelser

Politiet har været flittig til at holde øje med bilisterne i Kolding i den forløbne weekend. Arkivfoto: Michael Bager
Otte mænd kan nu se frem til at få deres straf for, at de i weekenden kørte i bil med spiritus, medicin eller narko i blodet.

Kolding: Politiet har ikke blot været ekstra til stede i Koldings midtby for at holde styr på julefrokostbranderterne. Betjentene har også været ude i trafikken for at holde ekstra øje med trafikanterne.

Det oplyser vagtchef ved Sydøstjyllands Politi, Finn Ellesgaard, og han forklarer, at politiets tilstedeværelse ude i trafikken bar frugt flere steder i løbet af weekenden. Politiet fik nemlig både stoppet bilister, der kørte i spirituspåvirket tilstand, påvirket af narko eller medicin, eller som kørte uden at have kørekort.

I Låsbygade blev en 29-årig mand stoppet lørdag klokken 20.10, da han kørte spirituskørsel. Søndag klokken 00.49 var det en 69-årig mand, som røg i fælden og blev afsløret som spiritusbilist, og søndag eftermiddag klokken 14.35 blev en 44-årig mand stoppet på Brunkær i Jordrup, og her fandt politiet også ud af, at han var påvirket af spiritus.

Annonce

Narko og kørekort

Lørdag klokken 01.13 blev en 21-årig mand stoppet på Vesterbrogade. Det viste sig, at han kørte bil påvirket af narko eller medicin. Det samme skete for en 29-årig mand i Låsbygade lørdag klokken 20.10 og for en 21-årig mand på Nørregade i Christiansfeld søndag klokken 13.03.

Lørdag klokken 05.49 blev en 25-årig mandlig bilist fra Kolding standset for Fynsvej og afsløret som påvirket af narko eller medicin. Det viste sig, at han var frakendt førerretten til bil.

En 28-årig mandlig bilist havde heller ikke noget kørekort, da han blev standset på Skovvejen klokken 14.40, og det havde en to år yngre mand heller ikke, da han blev standset i en bil i Skovparken lørdag klokken 14.55.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

EfB

EfB lejer svensk forsvarsspiller i Malmö

Danmark

Kan have været fatalt for seks mennesker: 44 hoftepatienter har fået infektion på OUH

Danmark

Hudsygdom kan være skyld patienters infektioner: Nu er kirurgens allergi blevet fastslået

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];