Annonce
Vejen

Bilister kunne ikke enes om sidespejle

Hvis sidespejl, der kom for tæt på den andes sidespejl, har politiet ikke kunnet opklare. Genrefoto: Søren Dippel
Annonce

Gesten: Mindre, men ikke desto mindre ærgerlige færdselsuheld har det med at kunne ske hvor som helst og ikke bare på parkeringspladser, men også ude i trafikken på landevejene. Den slags plejer bilister dog selv at kunne klare i mindelighed eventuelt med hjælp fra et forsikringsselskab og uden assistance fra politiet.

Et sådant mindre uheld fandt sted onsdag formiddag klokken 10.25 på Gestenvej ved Gesten. Men her blev der efterfølgende brug for at melde uheldet til politiet, som i døgnrapporten har noteret, at uheldet skete, da to bilister kom lidt for tæt på hinanden.

Uheldet skete, da en kvindelig bilist trak ud til venstre for at overhale en forankørende mandlig bilist. Men i samme øjeblik ramte de to bilers sidespejle hinanden, og det så kraftigt, at den mandlige bilists sidespejl blev slået i stykker og helt slået af.

Annonce

Påstand mod påstand

Politiet har ikke kunnet opklare skyldsspørgsmålet, det er med andre ord en sag om påstand mod påstand. Den mandlige bilist hævder, at den overhalende bil kom alt for tæt på, mens den kvindelige bilist hævder, at midt under overhalingen trak den forankørende bilist pludselig ud til venstre.

- Det er påstand mod påstand og meget svært at bevise, om uheldet er sket nøjagtigt på midterstriben, siger politikommissær Morten Alslev, Syd- og Sønderjyllands Politi og oplyser, at ingen af parterne i sagen er blevet sigtet for overtrædelse af færdselsloven.

Derfor kan uheldet også ende med, at det bliver en sag - ikke bare for den ene bilists forsikringsselskab, men for begge bilisters forsikringsselskaber, hvor skaderne bliver dækket fifty-fifty.

De to stridende parter i sagen er en 24-årig kvinde fra Gesten og en 43-årig mand fra Bække.

Hold længst muligt til højre

Bilister, som overtræder reglerne om overhaling, får en bøde.

Såvel den overhalende som den forankørende kan få bøder i forbindelse med en overhaling.

Hvis bilisten, der er ved at blive overhalet, undlader at holde længst muligt til højre - det vil sige at lette overhalingen for den overhalende bilist, koster det en bøde på 1500 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce