Annonce
forside

Bilkøen over Jens Holms Vej koster borgere og virksomheder rigtig mange penge

Læserbrev: 55 timer eller ca. 1 ½ uges ferie bruger jeg og andre, der har behov for køre ad Jens Holms Vej ekstra på transport om året. Ekstra. Hertil kommer, hvad det koster virksomheder i tabt indtjening, når deres medarbejdere holder i kø eller snegler sig afsted i trafikken. Der er tale om svimlende summer.

Der kører ca. 17.000 biler i døgnet på Jens Holms Vej, heraf kører de ca. 40 % i det tidsrum, hvor trafikken snegler sig afsted. Det giver min. 900 timers spildtid i døgnet året rundt. Lidt hurtig hovedregning giver det et tab på ca. 50 mio. årligt. Og så har jeg ikke medtaget, når trafikken oftere og oftere nærmest bryder samme pga. af et uheld på motorvejen.

Der er behov for at finde en løsning omkring Jens Holms Vej, da trafikken er stigende, således er den steget ca. 14 % siden 2013. Og der er ikke udsigt til at den stabiliseres, tværtimod så vil de ca. 1.000 kommende boliger i området syd for fjorden kun øge presset.

Desuden tilhører Jens Holms Vej også en af de trafikstrækninger, som Kolding Kommune i deres trafiksikkerhedsplan har karakteriseret som "en sort plet", dvs., en strækning med forholdsvis mange uheld. Jeg opfordrer derfor til en ny vejforbindelse mellem Skamlingvejen og Jens Holms Vej, som samtidig vil fredeliggøre indre havn og gøre Kolding City attraktiv som kommende byudviklingsområde. Der er således rigtig mange argumenter for at få lavet en ny trafikløsning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Lyset blev båret frem på Fredenshjem

Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Kolding

Forliget om at lukke Kolding havn er dødt: Nu skrider Socialdemokraterne også

Annonce