Annonce
Varde

Billedkunstner Kate Skjerning viser kunst i stort format i Kunsthal vARTe

Billedkunstner Kate Skjerning udstiller i Kunsthal vARTe fra den 6. januar til den 30. januar. Hun arbejder blandt andet med aftryk af vand og tusch på papir. PR-foto

Oksbøl/Varde: Søndag den 6. januar klokken 14 er der fernisering på udstillingen "Blå vinter" med værker af grafiker Kate Skjerning i Kunsthal vARTe i Smedegade. Lederen af Janus Bygningen, Anne Grethe Sværke, holder åbningstalen, og Kunsthal vARTe åbner det nye år med den alsidige billedkunstner Kate Skjerning, der arbejder i store formater.

Lørdag den 19. januar klokken 14 giver Kate Skjerning en "artist talk".

Kate Skjerning er meget inspireret af årstiderne og lysets gang i Oksbøl, hvor hun bor op til Ål Klitplantage. Hun har udstillet adskillige steder i ind- og udland og lavet flere udsmykninger. Af projekter i det offentlige rum i nærområdet har hun lavet et midlertidigt projekt med 900 appelsiner i blodbøgen foran Museum Frello i 2016-17, en lysinstallation Varde Å ved Østre Omfartsvej under Vadehavsfestivalen 2014, og en kunstrute i Ål Klitplantage i 2013 om den tidligere flygtningelejr der.

Udstillingen kan ses frem til den 31. januar.

Annonce
Kunsthal vARTe viser Kate Skjernings værker i hele januar. Desuden vil der i udstillingen være en ?levende? installation, hvor publikum inviteres til at lege med, således at installationen forandrer sig i løbet af udstillingsperioden. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Brandvæsenet pumper løs: Oversvømmelser rammer lufthavnsparkering

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce