x
Annonce
Varde

Billedkunstner Kate Skjerning viser kunst i stort format i Kunsthal vARTe

Billedkunstner Kate Skjerning udstiller i Kunsthal vARTe fra den 6. januar til den 30. januar. Hun arbejder blandt andet med aftryk af vand og tusch på papir. PR-foto

Oksbøl/Varde: Søndag den 6. januar klokken 14 er der fernisering på udstillingen "Blå vinter" med værker af grafiker Kate Skjerning i Kunsthal vARTe i Smedegade. Lederen af Janus Bygningen, Anne Grethe Sværke, holder åbningstalen, og Kunsthal vARTe åbner det nye år med den alsidige billedkunstner Kate Skjerning, der arbejder i store formater.

Lørdag den 19. januar klokken 14 giver Kate Skjerning en "artist talk".

Kate Skjerning er meget inspireret af årstiderne og lysets gang i Oksbøl, hvor hun bor op til Ål Klitplantage. Hun har udstillet adskillige steder i ind- og udland og lavet flere udsmykninger. Af projekter i det offentlige rum i nærområdet har hun lavet et midlertidigt projekt med 900 appelsiner i blodbøgen foran Museum Frello i 2016-17, en lysinstallation Varde Å ved Østre Omfartsvej under Vadehavsfestivalen 2014, og en kunstrute i Ål Klitplantage i 2013 om den tidligere flygtningelejr der.

Udstillingen kan ses frem til den 31. januar.

Kunsthal vARTe viser Kate Skjernings værker i hele januar. Desuden vil der i udstillingen være en ?levende? installation, hvor publikum inviteres til at lege med, således at installationen forandrer sig i løbet af udstillingsperioden. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

112

Efterlysning: Hvor er Daniel?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce