Annonce
Udland

BILLEDSERIE: Tusindvis samles til tyreløb i Pamplona

Jon Nazca/Reuters
Ifølge spanske myndigheder blev en person stanget i ryggen af en tyr på andendagen af San Fermin-festivalen.

Fem personer kom til skade ved det andet tyreløb under den årlige festival San Fermin i Pamplona i den nordlige del af Spanien.

Det oplyser spanske sundhedsmyndigheder ifølge nyhedsbureauet AP.

Ruten, som tyrene skulle tilbagelægge, var 850 meter lang. Den gik ad snoede brostensgader og blev tilbagelagt på to minutter og 23 sekunder.

To mænd og en kvinde blev indlagt med hovedskader eller alvorlige kvæstelser. Det siger Tomás Belzunegui, der er talsmand det regionale hospital i Pamplona, ifølge nyhedsbureauet.

En fjerde løber blev behandlet for knubs, mens en femte blev stanget i ryggen af en tyr. Han havde ikke brug for hospitalsbehandling.

Her er en række billeder fra de første to dage af årets San Fermin-festivalen.

/ritzau/Annonce
Jaime Reina/Ritzau Scanpix
Ander Gillenea/Ritzau Scanpix
Susana Vera/Reuters
Ander Gillenea/Ritzau Scanpix
Jaime Reina/Ritzau Scanpix
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce