Annonce
Kultur

Billedskole opretter talenthold: Vil give mulighed for større armbevægelser

Middelfart Billedskole opretter et talenthold fra september, og det er et tilbud til de unge, der vil rykke deres kreativitet, siger leder Birgit Mau. Arkivfoto: Søren Gylling
Middelfart Billedskole vil oprette et talenthold med start i september. Ansøgningen starter 1. juni.
Annonce

Middelfart: Unge mennesker med drømme om at tage sin kreativitet til nye højder, har nu mulighed for at blive en del af Middelfart Billedskoles talenthold.

Talentholdet, der starter op i september, er et nyt tiltag, der skal give kreative sjæle i alderen 15 til 25 år mulighed for "større armbevægelser", som leder af Middelfart Billedskole Birgit Mau formulerer det.

Holdet vil have plads til maksimalt otte spirende kunstnere. Om baggrunden for at starte et talenthold, siger Birgit Mau:

- Vi har gennem de sidste fire år haft noget, vi kaldte ungeholdet. Og vi kan næsten ikke være der mere. Vi er oppe på 16. Nogle griber det mere seriøst an end andre, og det er egentlig derfor, vi tænker, at de, der virkelig brænder for det, også skal have muligheden for at arbejde med kunst fra alle vinkler, siger hun.

Annonce

Vejledning og gæsteundervisere

Ansøgningen til talentholdet starter 1. juni, og alle i målgruppen kan ansøge. Herefter vil billedskolen gennem samtaler med ansøgerne vurdere, hvem der bliver tilbudt en plads på holdet.

Holdet vil mødes 2,5 time hver uge, hvor eleverne vil blive vejledt i alt fra den klassiske maler- og skulpturkunst til mere moderne digital kunst. Derudover vil underviser Simon Fiil vejlede eleverne individuelt, ligesom der vil være gæsteundervisere.

At billedskolen netop har en kapacitet som Simon Fiil, der er uddannet fra det Fynske Kunstakademi, med i projektet, er en af årsagerne til, at talentholdet udbydes netop nu, siger Birgit Mau.

- Hvis vi ikke skulle gøre det nu, hvor vi har de resurser, så ved jeg ikke, hvornår vi skulle gøre det, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Gratis julekoncert i Folding Kirke

Annonce