Annonce
Vejen

Billedskolen prøvede kræfter med flammende keramik

Henning Ranum ved besked om den japanske raku-teknik til brænding af keramik. Her har han grebet et brandvarmt stykke keramik med den lange tang og har lige givet slip, så keramikstykket, der er indhyllet i flammer, havner sydende i en balje med vand. Foto: Søren Dippel
I sommerferiens allersidste uge har 18 børn og unge deltaget i Vejen Billedskoles keramik-camp. Det har været både spændende og spektakulært.
Annonce

Vejen: Selv om sommerferien for de fleste børn og unge nu lakker mod enden, kan de sidste feriedage sagtens være alt andet end kedelige. Det kan deltagerne i Vejen Billedskoles keramik-camp fortælle.


Som en slags inspiration fra al snakken om corona og beskyttende ansigtsmasker har vi arbejdet med masken som tema.

Jette Löwén Dall, billedskolelærer og keramiker


I den forgangne uge har de nemlig prøvet kræfter med keramik på vidt forskellige måder. Mest spektakulært var det måske fredag, da det handlede om den gamle japanske teknik raku, hvor elvernes forskellige keramikstykker blev brændt i en gammel olietønde.

Her er de nyglaserede keramikstykker lagt til side for at tørre i solen, inden de skal brændes i den glohede ovn. Foto: Søren Dippel

Tønden fungerede som ovn og blev gjort rødglødende indeni med en hæsblæsende  gasbrænder, hvorefter ovnen forsigtigt blev fyldt op med keramikstykker, som eleverne forinden havde malet med glasurer i forskellige farver.

Som en slags inspiration fra al snakken om corona og beskyttende ansigtsmasker har vi arbejdet med masken som tema, siger Jette Löwén Dall, der er billedskolelærer og keramiker. Foto: Søren Dippel

Efter brændingen sørgede Henning Ranum, der er billedskolens frivillige hjælper og pedel, for at fiske den nu 830 grader varme keramik ud af den glohede tønde. De blev så lagt i en spand og fyldt med træspåner, der straks brød i brand.

Masker af keramik behøver ikke nødvengivis være store. De kan også fremstilles i miniature. Foto: Søren Dippel

Efter en stund blev den nu flammende keramik dumpet sydende ned i en stor balje med vand, inden hver elev til sidst kunne få lov at få deres forskellige kreationer i hænderne.

- Som en slags inspiration fra al snakken om corona og beskyttende ansigtsmasker har vi arbejdet med masken som tema, siger Jette Löwén Dall, der er billedskolelærer og keramiker.

Med en lang tang har Henning Ranum grebet et flammende stykke keramik og har netop sluppet grebet, så keramikstykket sydende dumper ned i en blaje med vand. Foto: Søren Dippel

18 interesserede børn og unge deltog i keramik-campen, som Vejen Billedskole fik mulighed for at arrangere med hjælp fra regeringens pengepulje til sommerferieaktiviteter.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Team Esbjerg For abonnenter

Det holdt ualmindelig hårdt: Til sidst fik Team Esbjerg dog slæbt sejren hjem

Trekantområdet

Forslag til ny bypark byder blandt andet på tobaksplanter, hundeskov og vandhuller med salamandere

Annonce