Annonce
Sønderborg

Biller, planter og udeliv: Pædagog er selverklæret naturnørd og hædres for det

Pædagog Annette Lausen Duus elsker at undersøge og udforske naturen, hvilket hun bruger meget i sit arbejde.. Foto: Sønderborg Kommune
Annette Lausen Duus er pædagog i Børnehuset Engelshøj - Science i centrum af Sønderborg og anvender sin passion for naturen til at lære børnene om den.

Sønderborg: At få lidt jord under neglene og mudder på bukserne er helt naturligt for Annette Lausen Duus, der er pædagog og selverklæret naturnørd.

Hun gør en dyd ud af at lære børnene i Børnehuset Engelshøj - Science i centrum af Sønderborg at værdsætte det, som er grønt og levende, hvilket har resulteret i, at pædagogen er blevet belønnet for sin passion med Novo Nordisk Fondens Naturtematiske Pædagogpris 2021.

Det er sket sammen med Susanne Bloch fra Gudhjem Naturbørnehave og Vuggestue på Bornholm. Begge har de modtaget en pris på 150.000 kroner. Den har til formål at anerkende og synliggøre en særlig pædagogisk indsats inden for læreplanstemaet Natur, udeliv og science, fremgår det af en pressemeddelelse.


Annette har altid brændt for det naturfaglige, men hun har også fået hele personalegruppen til at følge det spor, fordi vi kan se, det skaber nysgerrige og undrende børn

Rie H. Sigurdsson, institutionsleder i Børnehuset Engelshøj


Hos Annette Lausen Duus i børnehuset er den seneste tid blevet brugt på sammen med børnene at undersøge, hvad virus, fordøjelsessystemet og immunforsvaret er for noget. Derfor ved de nu, at der er otte meter fra munden, til maden kommer fordøjet ud i den anden ende. Det er vigtigt for hende at inddrage naturen og naturfagene i det pædagogiske arbejde

- Jeg brænder for at finde ud af, hvordan verden hænger sammen, og børnene elsker at blive klogere på det. Inden for pædagogikken taler vi hele tiden om inklusion og at få børnene med i et fællesskab. Det samler børnene, når de er med til at undersøge tingene sammen, udtaler Annette Lausen Duus i pressemeddelelsen.

Annonce

Præmiepenge kan bruges på meget

Det handler også for hende om at kunne være med til at afmystificere den virkelige verden omkring børnene gennem undersøgende læring og leg, fortæller Annette Lausen Duus.

Derfor føler hun sig heldig med at kunne anvende det, som hun selv holder så utrolig meget af i sit arbejde – og ovenikøbet bliver anerkendt for det. Hun beskriver, at det ligger så umiddelbart for hende, fordi hun selv har en ubønhørlig trang til at udforske.

Annette Lausen Duus tager ikke kun børnene med ud i naturen, men lærer dem også begreber herom. Foto: Sønderborg Kommune

- Der er stadig nogle mennesker, der tror, at vi pædagoger bare passer børn, men der er meget mere i det. Vi lægger fundamentet for al den læring, de skal have i skolen. Det er så dejligt, at der med prisen kommer fokus på vores område, siger Annette Lausen Duus, der allerede har flere ønsker til, hvad præmiepengene skal bruges på.

Det kunne blandt andet være lysplader, mikroskoper og et rørsystem på legepladsen, som børnene kan putte ting i. Af prisbeløbet går de 100.000 kroner til børnehaven.

I Børnehuset Engelshøj er institutionsleder Rie H. Sigurdsson stolt af at have en prisvindende pædagog. Hun giver samtidig Annette Lausen Duus en stor del af æren for, at institutionen for nyligt er blevet en science-børnehave.

- Annette har altid brændt for det naturfaglige, men hun har også fået hele personalegruppen til at følge det spor, fordi vi kan se, det skaber nysgerrige og undrende børn, lyder det fra Rie H. Sigurdsson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Nordtyskland

Skole advarer mod ufo-panik

Annonce