Annonce
Sydjylland

Billigt i bus til stemmeboksen

Sydtrafik vil bane vejen for, at begge de kommende valg får en høj valgdeltagelse, så derfor lancerer trafikselskabet endnu engang en speciel valgbillet: Tag bussen til stemmeboksen for en femmer.

Regionen: Det skal ikke være mangel på transport, der afholder syddanskerne fra at udøve deres indflydelse ved begge de kommende valg.

- Som offentligt ejet trafikselskab kan vi på den her måde yde vores lille bidrag til, at alle kan benytte sig af deres demokratiske ret til at stemme, siger Jette Lauridsen, der er chef for Kunde og Marked i Sydtrafik.

Billetten skal købes i Sydtrafiks Mobilbillet App, og billetten kan bruges i hele kommunen i tidsrummet mellem 8 og 21 på valgdagene 26. maj og 5. juni.

Den grønne dagsorden er spået til at være afgørende både i det kommende valg til EU-parlamentet og til vores eget folketingsvalg. Det understøtter Sydtrafiks tiltag også:

- Med kampagnebilletten har man mulighed for at lade bilen stå, og vælge en grønnere transport – også selv vejret ikke lige er cykelvejr eller dit valgsted er langt væk, siger Jette Lauridsen.

Sydtrafik har tilbudt billige billetter til flere valg siden 2012, og de håber, at mange vil benytte sig af muligheden hele dagen igennem.

Hver kommune har sin egen billet, men i to byer er det faktisk ikke nødvendigt med en valgbillet: I Fredericia og Vejle har kommunen bestemt, at alle kan køre gratis med bybusserne til folketingsvalget 5. juni.

I Fredericia kan man også køre gratis 26. maj til EU-valget. Rejser du med de regionale ruter i de to kommuner, så skal du købe en kampagnebillet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding

Venstre i Kolding Byråd mister endnu et medlem: Due Paarup skifter til de radikale

Kolding

Forliget om at lukke Kolding havn er dødt: Nu skrider Socialdemokraterne også

Annonce