Annonce
Varde

Billum åbner byen

Besøgende kan blandt andet opleve hverdagen i Billum friskole. Arkivfoto: Jørn Deleuran

Billum: Billum byder fra 21. -26. maj på Åben By.

Fem centrale steder i byen holdes der åbent. Onsdag 22. maj klokken 14-18 kan man opleve hverdagen på Billum Friskole og i fribørnehaven.

Du kan besøge byens nyrenoverede hal, og i kirken er der åbent - også i kirketårnet.

Forsamlingshuset viser festlokalerne frem og byder på en kop kaffe.

Tirsdag 21. maj klokken 17 er Enghavegård Osteri og Gårdbutik gået sammen med Fjordgård Vin om at vise rundt i osteri, vinmarker og på gårdene. Bagefter kan der smages på hjemmelavede oste, røgvarer, safte og vine. Der betales for deltagelse.

Torsdag 23. maj klokken 17.30-22 vil Preben Madsen fra Restaurant Herregårdskælderen og Naturkøkkenet fortolke områdets råvarer ved en langbordsmiddag med blandt andet vadehavsøsters og lokale oste. Tilmelding skal ske online. Lørdag 25. maj klokken 10 - 16 og søndag 26. maj kokken 10 - 15 er der aktiviteter på p-pladsen ved Rema 1000.

Billum Lokalarkiv arrangerer også gratis busture rundt i Billum Sogn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce