Annonce
Varde

Billum bobler over med butik og byggegrunde

Her ses det nye kvarter, Øparken, med 18 grunde. Grundene ligger meget fordelagtigt og tæt på Billum Friskole, børnehave, den nye Rema 1000 og Billum Hallen. Kort: Varde Kommune

Efter mange års ihærdig kamp har Billum udsigt til 18 nye byggegrunde. Rema-butik er også på vej.

Billum: De senere år har Billum haft sine sværdslag med både sejre og nederlag. Af nederlag kan nævnes det kuldsejlede projekt med at få billig fjernvarme til byen. Blandt sejrene er blandt andet oprettelsen af Billum Friskole.

Og flere nye sejre er på vej med udsigt til, at Rema 1000 i år opfører en butik i byen. Og som prikken over i'et kommer nu et lokalplansforslag, der giver mulighed for 18 byggegrunde syd for byen. Øparken hedder det nye kvarter. Problemet for Billum er, at den del ligger inden for kystnærhedszonen. Men nu er der givet grønt lys fra de statslige myndigheder.

- Det ligger tæt på Esbjerg og tæt på naturen. Og jeg er sikker på, at der er brug for byggegrundene i Billum, der vil være særdeles attraktive, siger Preben Friis-Hauge (V), der er formand for plan og teknik.

Udvalget indstiller lokalplansforslaget til byrådet, hvorefter det kommer i høring i fire uger.

Borgermøde

Tirsdag aften klokken 19.00 holder Billum Sogneforening borgermøde på Billum Kro.Her vil byens nye udviklingsplan blive præsenteret. Der er samtidig generalforsamling i Billum Sogneforening.

Sogneforeningsformand Walther Bech Sørensen håber, at byrådet slår til og køber og byggemodner jorden, så de 18 grunde kan sættes til salg. Lige nu er jorden ejet af en landmand. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Annonce

Bobler af glæde

I Billum bobler sogneforeningsformand Walter Bech Sørensen af glæde over, at de nu er nået så langt.

- Det har været en kamp uden lige. Vi har haft en god dialog med forvaltningen. De skal have ros for at være lydhøre, siger Walther Bech Sørensen.

Og han håber også, at byrådet er lydhøre. For selv om lokalplansforslaget som forventet går igennem, så er jorden ejet af en landmand.

- Vi skal have nogle til at udstykke og byggemodne grundene. Og det er nu, vi skal i gang, siger Walther Bech Sørensen.

Og han ser meget gerne, at det er kommunen, der køber jorden og udstykker grundene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Så er brandårsagen fundet: Fire bekendte på vandretur forårsagede storbrand

Haderslev For abonnenter

Cecilie Haaland vil i byrådet: - Jeg kan godt frygte, at folk vil tænke, at jeg ikke ved noget om, hvordan tingene hænger sammen

Esbjerg

En af Esbjergs rigeste familier vil bygge nyt sportsanlæg på historisk grund

Annonce