Annonce
Varde

Billum Fonden spreder den sidste lykke og lukker ned efter 33 år

Henning Gejl (th. )ses her i stationsbygningen, som har fået del af de sidste penge i Billum Fonden. Til venstre ses Ole Moberg. Arkivfoto: Soffi Chanchira Larsen

Bestyrelsen i Billum Fonden har besluttet at opløse sig selv og uddeler 235.661 kroner til lokale foreninger.

Billum: Alting har en ende. Og den har Billum Fonden nået efter 33 år. I den forbindelse har bestyrelsen delt 235.661 kroner ud til 14 forskellige tiltag i Billum.

- Vi har valgt at opløse os selv, da mange i dag har deres egen venneforening. Der var slet ikke nogen diskussion i bestyrelsen. Vi lukker og deler pengene ud, siger Henning Gejl fra bestyrelsen.

De andre er formand Doris Christensen, Jes Kristian Hansen, Karl Åge Madsen og Bo Christensen.

Bestyrelsen har været selektiv i uddelingen af de sidste penge, som kommer i rækken af flere millioner kroner gennem årene.

- Vi har lagt meget vægt på den grønne del og på børn og unge, siger Henning Gejl.

Som en af modtagerne er Billum Børnebys Støtteforening, som selv skal samle mindst 100.000 kroner ind om året til den nye Billum Friskole. Den har fået i alt 36.565 kroner.

- Det var dejligt. Og pengene er faktisk brug på nye computere til både elever og lærere, siger Kim Tobiasen fra Billum Børnebys Støtteforening.

De har fået støtte

Følgende foreninger og personer har fået penge. Nogle foreninger har fået penge til flere projekter.Billum Børnebys Støtteforening 36.565 kroner. Billum Lokalhistoriske Arkiv 24.000 kroner (To projekter). Billum Erhvervs- og Ejendomsinvest 55.000 kroner (Tre projekter). Morten Nielsen 25.000 kroner. Johnny Rasmussen 2.500 kroner.

Billum Forsamlingshus 20.000 kroner. Brugskunsten ved Trine Møller 25.000 kroner. Billum Løbeklub 15.000 kroner. Billum Idrætsforening 25.000 kroner. SFO Billum/Blåvandshuk Rideklub 5.000 kroner. Billum Sogneforening 2.596 kroner.

Annonce

Solgte græskar

Henning Gejl fortæller, at han sammen med to tidligere formænd i Billum Idrætsforening var med til at stifte Billums Idrætsforenings Venner, som senere kom til at hedde Billum Fonden. Det var Kaja Bondesen og nu afdøde Eigil Andresen.

- Vi brugte altid for meget tid på økonomien i stedet for at drive foreningen. Så vi stiftede Billums Idrætsforenings Venner, fortæller Henning Gejl.

Og han mindes, de fik en flyvende start på Ho Fåremarked. De bestilte et læs græskar fra Kolding og et stort parti røde pølser.

- Efter fire timer havde vil solgt alle græskar, mindes Henning Gejl.

Efterfølgende stod Billums Idrætsforenings Venner i mange år for at bemande ølteltet på Ho Fåremarked, der var en meget stor indtægtskilde.

Gennem alle år har de været haft et præmiespil og salg og levering af gødning og kalk om foråret til de lokale. De to aktiviteter er overdraget til henholdsvis Billum Idrætsforening og Billum Sogneforening.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

En af Esbjergs rigeste familier vil bygge nyt sportsanlæg på historisk grund

Haderslev For abonnenter

Cecilie Haaland vil i byrådet: - Jeg kan godt frygte, at folk vil tænke, at jeg ikke ved noget om, hvordan tingene hænger sammen

Billund

Mellem 25 og 35 hektar berørt af hedebrand: - Vi har været begunstiget af vejret

Annonce