Annonce
Billund

Billund Centret får to timers parkering

Fremover bliver det også ved Billund Centret kun tilladt at parkere i to timer. Arkivfoto.

Billund Kommune og Grundejerforeningen Skovparken skal diskutere, om der også i Skovparken skal indføres tidsbegrænset parkering.

Billund: Det bliver fremover nødvendigt at stille p-skiven, når man parkerer bilen ved Billund Centret.

Teknik- og miljøudvalget i Billund Kommune har besluttet, at der fremover skal være tidsbegrænset parkering i området. Det betyder, at der hver dag mellem klokken 9 og 20 kun vil være mulighed for at parkere i to timer på Billund Centrets parkeringspladser.

Kommunen har i samarbejde med centerlederen udpeget syv parkeringspladser, hvor det højst vil være muligt at parkere i 30 minutter. Derudover er én plads blevet reserveret til handicapparkering.

Da der i Billund Centret jævnligt er arrangementer, som varer i længere tid end en time, vil centerlederen dog få bemyndigelse til at udstede parkeringslicenser, som gælder i længere tid.

Annonce

Begrænsning i Skovparken

Også i Skovparken vil der muligvis blive indført strengere regler for parkering. Beboerne i Skovparken oplever nemlig ofte, at folk, som ikke direkte har noget ærinde i Skovparken, parkerer deres biler langs villavejene. Ofte er det gæster til Legoland, som hellere parkerer her end ofrer en halvtredser på at parkere bilen på Legolands parkeringsplads. Der er dog eksempler på, at folk har ladet deres bil stå i villakvarteret i op til to uger, mens de har været på ferie under sydens sol.

Det er dette, som både kommunen og beboerne ønsker at gøre op med, og derfor har kommunen foreslået, at der også her kan blive indført parkering i maksimalt to timer.

Nej til p-licens til handlende

Om det nye tiltag i Skovparken skal føres ud i livet, vil blive diskuteret i næste uge, når Grundejerforeningen Skovparken holder generalforsamling. Her vil også Billund Kommune være repræsenteret.

Til gengæld har Billund Kommune besluttet ikke at give de handlende i Billund mulighed for at udstede p-licenser til handlende, som ikke kan nå at klare deres indkøb på to timer. Det skyldes, at det ifølge vejloven udelukkende er vejmyndigheden, som har ret til at udstede p-licenser til borgerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding

Venstre i Kolding Byråd mister endnu et medlem: Due Paarup skifter til de radikale

Kolding

Forliget om at lukke Kolding havn er dødt: Nu skrider Socialdemokraterne også

Annonce