Annonce
Billund

Billund Centret får to timers parkering

Fremover bliver det også ved Billund Centret kun tilladt at parkere i to timer. Arkivfoto.

Billund Kommune og Grundejerforeningen Skovparken skal diskutere, om der også i Skovparken skal indføres tidsbegrænset parkering.

Billund: Det bliver fremover nødvendigt at stille p-skiven, når man parkerer bilen ved Billund Centret.

Teknik- og miljøudvalget i Billund Kommune har besluttet, at der fremover skal være tidsbegrænset parkering i området. Det betyder, at der hver dag mellem klokken 9 og 20 kun vil være mulighed for at parkere i to timer på Billund Centrets parkeringspladser.

Kommunen har i samarbejde med centerlederen udpeget syv parkeringspladser, hvor det højst vil være muligt at parkere i 30 minutter. Derudover er én plads blevet reserveret til handicapparkering.

Da der i Billund Centret jævnligt er arrangementer, som varer i længere tid end en time, vil centerlederen dog få bemyndigelse til at udstede parkeringslicenser, som gælder i længere tid.

Annonce

Begrænsning i Skovparken

Også i Skovparken vil der muligvis blive indført strengere regler for parkering. Beboerne i Skovparken oplever nemlig ofte, at folk, som ikke direkte har noget ærinde i Skovparken, parkerer deres biler langs villavejene. Ofte er det gæster til Legoland, som hellere parkerer her end ofrer en halvtredser på at parkere bilen på Legolands parkeringsplads. Der er dog eksempler på, at folk har ladet deres bil stå i villakvarteret i op til to uger, mens de har været på ferie under sydens sol.

Det er dette, som både kommunen og beboerne ønsker at gøre op med, og derfor har kommunen foreslået, at der også her kan blive indført parkering i maksimalt to timer.

Nej til p-licens til handlende

Om det nye tiltag i Skovparken skal føres ud i livet, vil blive diskuteret i næste uge, når Grundejerforeningen Skovparken holder generalforsamling. Her vil også Billund Kommune være repræsenteret.

Til gengæld har Billund Kommune besluttet ikke at give de handlende i Billund mulighed for at udstede p-licenser til handlende, som ikke kan nå at klare deres indkøb på to timer. Det skyldes, at det ifølge vejloven udelukkende er vejmyndigheden, som har ret til at udstede p-licenser til borgerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Nu spidser det til i sag om tyske huskøbere i Danmark: Styrelse kan sende minister i samråd

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Sport

Forstå hvorfor verden græder: - Vi har mistet en rockstjerne i Kobe Bryant

Annonce