Annonce
Billund

Billund dropper sin byfest: Opbakningen var alt for lav

I modsætning til for to år siden har det slet ikke været muligt at lokke folk med til Billunds byfest. Derfor har Billund Handelsforening, som står bag, besluttet sig for at aflyse. Arkivfoto: Martin Ravn.
Mange har booket deres weekender med ting, der er blevet udskudt til denne periode. Derfor har det været vanskeligt at skaffe opbakning til Billunds byfest, som handelsforeningen derfor ser sig nødsaget til at aflyse.

Billund: Billund Handelsforening har set sig nødsaget til at aflyse årets byfest, som skulle have fundet sted lørdag den 28. august. Her var der planlagt torvedag samt en større festaften med spisning og musik. Men opbakningen har slet ikke været god nok til, at det bliver muligt at gennemføre.

- Der er alt for få, der har købt billetter, så vi er nødt til at gøre noget nu, så vi ikke kommer til at brænde inde med mad til så mange. Det er ærgerligt, men vi vil gerne forvalte vores medlemmers penge på en ordentligt måde, fortæller Pernille Steffensen, som er tovholder på arrangementet.

Det var især aftenens fest, som slet ikke havde solgt tilstrækkeligt med billetter.

Annonce

- Der kunne maksimalt være 200 deltagere, og vi skulle op og have ramt 150, før det ville give mening at gennemføre, for der er udgifter til både musik, telt og forplejning, siger Pernille Steffensen.

Forsøger igen i 2022

Selvom opbakningen til årets byfest har været meget skuffende, og selvom der dermed kommer til at gå to år i træk uden en byfest i Billund, betyder det langt fra, at arrangementet er lagt i graven. Håbet er, at der til næste år igen kan blive fest.

Trekantens Festuge kører stadig

Det er alene arrangementerne, som Billund Handelsforening står bag, som er aflyst. Det drejer sig blandt andet om bankospil og torvedag samt en større fest om aftenen.

De arrangementer, der er en del af Trekantens Festuge, vil fortsat blive gennemført. Et fuldt program kan findes på hjemmesiden www.trekantfest.dk.

- Det var en kæmpe succes i 2019, hvor der var masser af opbakning. Så vi er helt sikre på, at det kan gå godt igen til næste år, siger Pernille Steffensen, der også har et godt bud på, hvorfor det i år har været så vanskeligt at få folk til at bakke op om byfesten.

- Vi har snakket med mange, som bare har haft deres weekender booket det næste lange stykke tid, fordi de skal til alle mulige ting, som er blevet udskudt til nu. Det giver jo god mening, siger hun.

Annonce

Ingen opbakning til torvedag

Dagen skulle efter planen også have budt på en torvedag på Byens Plads, men heller ikke her har opbakningen været specielt prangende.

- Der er slet ikke nok, der har meldt ind, at de vil komme med boder, så det ville være en flad fornemmelse for alle. Så derfor har vi valgt at lægge hele arrangementet ned, siger Pernille Steffensen.


Der er alt for få, der har købt billetter, så vi er nødt til at gøre noget nu, så vi ikke kommer til at brænde inde med mad til så mange.

Pernille Steffensen


Annonce
Billund For abonnenter

Cassandra stod frem efter lumre beskeder fra chefen: Hvis ikke jeg gjorde noget, ville det bare blive ved

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Susan og Hans Jørgen byggede historisk villa om: Nu er de pensionister og vil ned i ét plan. Men nabohuset skæmmer

Erhverv For abonnenter

Køreskole er pludselig lukket: Tidligere direktør er sygemeldt, og elever kan ikke få pengene igen

Varde

Alvorlig sag om blufærdighedskrænkelse på skole: Tre mandlige elever anmeldt for at krænke pige

Team Esbjerg For abonnenter

Nu er der pres på: Team Esbjerg er pisket til at vinde på lørdag

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Varde

Campingfamilie med sjælden ros til myndighederne efter brand løb løbsk: Derfor er der glæde efter drama i strid blæst

Erhverv For abonnenter

Total tavshed om Ecco-fadæsen: Konservative-toppolitikere nægter at tale om Niels Flemming Hansens farvel til ordførerpost

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre, end min far

Varde

Pia-Vera må ikke købe nyt tøj i et år: Ærligt, så har jeg lige skullet arbejde med mig selv i forhold til at gå i tøj, andre har gået i før mig

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Esbjerg For abonnenter

Drukfest for skoleelever bliver ikke lavet om: Mens dele af landet forbyder alkohol på sidste skoledag, holder Esbjerg fast i de gamle traditioner

Kultur For abonnenter

Vejen Kunstmuseum har været lukket i halvandet år: - Jeg ser det ikke som et problem, at vi ikke har åbnet

Rejser

Millioner vil have de billetter, der kan sende danskere på månedlang ferie i hele Tyskland for 68 kroner

Annonce