Annonce
Billund

Billund-elever bliver presset til at tage på gymnasium i Grindsted: Matilde ville hellere til Vejle

I år har tendensen været, at flere elever søger mod de større byer, når de skal vælge gymnasium. Syv unge, som hellere ville have været til Vejle, kommer på gymnasium i Grindsted. Arkivfoto: Annette Bruun Jarl
Seks unge fra Billund og en fra Vejen Kommune kommer på gymnasium i Grindsted, selvom de hellere ville have været til Vejle. Det sker for at sikre Grindsted en fremtid som uddannelsesby.

Grindsted: Matilde Lundtoft fra Billund havde glædet sig til at komme på Rosborg Gymnasium i Vejle efter sommerferien. Men sådan bliver det ikke.

Matilde skal sammen med en håndfuld andre ansøgere, der havde Vejle som deres førsteprioritet, gå på gymnasium i Grindsted. Det er hun træt af.

- Jeg søgte ind på Rosborg som min førsteprioritet, for jeg kender i forvejen mange, der går der. Jeg kan godt lide tanken om at gå på en stor skole, hvor der sker meget rent socialt, siger Matilde Lundtoft, som derfor sendte en ny ansøgning til fordelingsudvalget i Region Syddanmark.

Annonce

Det er det udvalg, som fordeler eleverne på de forskellige gymnasier.  Matilde Lundtoft fik ikke noget ud af sin nye ansøgning.

Loft virker

Det skyldes det kapacitetsloft, som undervisningsministeren - på opfordring fra politikerne i regionsrådet - gennem flere år har lagt på det store gymnasier. Det sker for at beskytte Tørring Gymnasium og Grindsted Gymnasium & HF og presse elever fra især Billund til at vælge Grindsted fremfor til Vejle. Det har virket.


Jeg kan godt lide tanken om at gå på en stor skole, hvor der sker meget rent socialt.

Matilde Lundtoft


- Der er blevet fordelt i alt syv ansøgere fra Rosborg Gymnasium til gymnasierne i Grindsted. Seks ansøgere til Grindsted Gymnasium og en ansøger til Erhvervsgymnasiet Grindsted. Seks af de syv fordelte ansøgere er bosiddende i Billund Kommune, mens en enkelt er bosat i Vejen Kommune. Der har i år ikke været fordeling fra Rødkilde Gymnasium, idet ansøgertallet var lavere end det fastlagte kapacitetsloft, oplyser chefkonsulent Morten Hvideland-Olsen, Region Syddanmark.

Annonce

Fusion til én stor skole

De to gymnasier i Grindsted har gennem flere år samarbejdet mere og mere og senest gået skridtet videre mod en egentlig fusion. Det er en idé, der vækker genklang hos den kommende gymnasieelev.

- En fusion lyder som en god idé, for jeg kan godt lide at være på en stor skole, siger Matilde Lundtoft.

Selvom hun er skuffet over at blive presset til Grindsted, har hun tænkt sig at gå ombord i gymnasielivet med åben pande.

- Det er jo ikke, fordi jeg har hørt dårligt om Grindsted. Jeg ville bare hellere til Vejle, men det skal nok blive godt alligevel, siger hun.

Annonce

Ingen klager

I hele Trekantområdet er i alt 93 unge blevet fordelt til andre gymnasier end deres førsteprioritet. 34 har genansøgt, og tre har fået deres nye ansøgning godkendt. Ingen af de øvrige har klaget til regionsrådet over afgørelsen.

Annonce
Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Peter har kastet anker midt i fjorden: Han kunne ikke holde ud at bo på land

Esbjerg For abonnenter

Millionerne er afsat, men firebørnsfamilien venter på femte år på cykelstien: Det er godt nok vildt, det skal tage så lang tid

Sydjylland For abonnenter

Danmark indkøbte i hemmelighed udskældt pigtråd til at holde flygtninge ude af landet: Dræberhegn opbevares i Skrydstrup

Varde For abonnenter

Dispensation til kendispars 12 lejligheder kan være helt ubrugelig

Vejen

Svindel, korruption eller krænkende adfærd: Nu får kommunen en whistleblowerordning

Esbjerg For abonnenter

Amerikanske ejere i gang med rettelak: Stort Esbjerg-firma får slettet sit historiske efternavn

Billund

Bilister forsvandt fra to færdselsuheld: Den ene lod bilen stå

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Varde For abonnenter

Der var ubetalte regninger for 50 millioner, da gigant-landbrug kollapsede: Hvorfor mistede én underleverandør ikke en øre?

Haderslev

13-årige Storm er klassisk sanger og går i talentklasse:  - Jeg ville bare gerne lave mere af det, jeg godt kan lide

Sønderborg For abonnenter

Se billeder og video: Kom med ind i Alssundbroens hemmelige rum

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Kommentar: Der er ikke så meget at rafle om - det er blodig  alvor for SønderjyskE frem mod vinterpausen

Varde For abonnenter

Nabo om dispensation til 85 procent større byggefelt: At tillade sig at kalde det en mindre ændring – det er flabet

Annonce