Annonce
Billund

Billund-elever bliver presset til at tage på gymnasium i Grindsted: Matilde ville hellere til Vejle

I år har tendensen været, at flere elever søger mod de større byer, når de skal vælge gymnasium. Syv unge, som hellere ville have været til Vejle, kommer på gymnasium i Grindsted. Arkivfoto: Annette Bruun Jarl
Seks unge fra Billund og en fra Vejen Kommune kommer på gymnasium i Grindsted, selvom de hellere ville have været til Vejle. Det sker for at sikre Grindsted en fremtid som uddannelsesby.

Grindsted: Matilde Lundtoft fra Billund havde glædet sig til at komme på Rosborg Gymnasium i Vejle efter sommerferien. Men sådan bliver det ikke.

Matilde skal sammen med en håndfuld andre ansøgere, der havde Vejle som deres førsteprioritet, gå på gymnasium i Grindsted. Det er hun træt af.

- Jeg søgte ind på Rosborg som min førsteprioritet, for jeg kender i forvejen mange, der går der. Jeg kan godt lide tanken om at gå på en stor skole, hvor der sker meget rent socialt, siger Matilde Lundtoft, som derfor sendte en ny ansøgning til fordelingsudvalget i Region Syddanmark.

Annonce

Det er det udvalg, som fordeler eleverne på de forskellige gymnasier.  Matilde Lundtoft fik ikke noget ud af sin nye ansøgning.

Loft virker

Det skyldes det kapacitetsloft, som undervisningsministeren - på opfordring fra politikerne i regionsrådet - gennem flere år har lagt på det store gymnasier. Det sker for at beskytte Tørring Gymnasium og Grindsted Gymnasium & HF og presse elever fra især Billund til at vælge Grindsted fremfor til Vejle. Det har virket.


Jeg kan godt lide tanken om at gå på en stor skole, hvor der sker meget rent socialt.

Matilde Lundtoft


- Der er blevet fordelt i alt syv ansøgere fra Rosborg Gymnasium til gymnasierne i Grindsted. Seks ansøgere til Grindsted Gymnasium og en ansøger til Erhvervsgymnasiet Grindsted. Seks af de syv fordelte ansøgere er bosiddende i Billund Kommune, mens en enkelt er bosat i Vejen Kommune. Der har i år ikke været fordeling fra Rødkilde Gymnasium, idet ansøgertallet var lavere end det fastlagte kapacitetsloft, oplyser chefkonsulent Morten Hvideland-Olsen, Region Syddanmark.

Annonce

Fusion til én stor skole

De to gymnasier i Grindsted har gennem flere år samarbejdet mere og mere og senest gået skridtet videre mod en egentlig fusion. Det er en idé, der vækker genklang hos den kommende gymnasieelev.

- En fusion lyder som en god idé, for jeg kan godt lide at være på en stor skole, siger Matilde Lundtoft.

Selvom hun er skuffet over at blive presset til Grindsted, har hun tænkt sig at gå ombord i gymnasielivet med åben pande.

- Det er jo ikke, fordi jeg har hørt dårligt om Grindsted. Jeg ville bare hellere til Vejle, men det skal nok blive godt alligevel, siger hun.

Annonce

Ingen klager

I hele Trekantområdet er i alt 93 unge blevet fordelt til andre gymnasier end deres førsteprioritet. 34 har genansøgt, og tre har fået deres nye ansøgning godkendt. Ingen af de øvrige har klaget til regionsrådet over afgørelsen.

Annonce
Billund For abonnenter

Jens fylder 100 år: - Jeg har aldrig bekymret mig om ting, jeg ikke kan lave om på

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Påkørte betonpille: 19-årig mand har mistet livet i trafikulykke

Varde For abonnenter

Ligeglad med dagbøder på en million: Tre mands kamp om et elkabel går nu ind i sit tredje år

Erhverv For abonnenter

Pizzeria havde ingen penge og skyldte 1,4 millioner kroner: Direktør har nu fået tre års konkurskarantæne

Esbjerg For abonnenter

Politikere skrider ind i sag om voldsomt svigt af  8-årige retarderede Victor: Ny byrådsprofil kalder det hykleri og mener,  at det har foregået i årevis

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Esbjerg For abonnenter

Eksperter anbefalede specialklasse til Wibekes søn - alligevel endte han i en almindelig folkeskoleklasse: - De kunne ligeså godt have sat ham i et bur

Sønderborg For abonnenter

Fængsel og advarsel om udvisning: Ung fyr dømt i sag med mange anklager

Sydjylland

Endnu en smitterekord og stor stigning i hele landsdelen: I en kommune eksploderer smitten med 800 flere tilfælde over weekenden

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Esbjerg

Kommunen får Ribe Biogas til at justere produktionen: - Godt at borgere reagerer på gener

Kolding For abonnenter

Helle har ikke set sin nu afdøde biologiske far, siden hun var fem år gammel: Et opslag på Facebook bragte hende tættere på ham end nogensinde før

Haderslev

Bohéme har udvidet: Webshop skal være med til at fremtidssikre den fysiske butik

Annonce