Annonce
Billund

Billund er - igen - landets mest erhvervsvenlige kommune

For tredje gang på seks år er Billund Kommune af Dansk Byggeri blevet kåret som landets mest erhvervsvenlige kommune. Arkivfoto
Dansk Byggeri placerer Billund Kommune helt i top på listen over landets mest erhvervsvenlige kommuner.
Annonce

Billund Kommune: For tredje gang på seks år har Dansk Byggeri kåret Billund som Danmarks mest erhvervsvenlige kommune. Efter sidste års tredjeplads på ranglisten stryger Billund nu helt top tops foran Thisted og Holstebro på de næste pladser.

- Det er en god form for markedsføring at være nummer 1 i diverse undersøgelser. Det viser, at vi gør nogle ting rigtigt, siger borgmester Ib Kristensen (V) om førstepladsen.

I undersøgelsen ser Dansk Byggeri blandt andet nærmere på byggesagsbehandling, skattetrykket, åbningstider på genbrugspladserne og lignende. Billund Kommune har blandt andet fået stor ros for at have vedtaget en politik, som betyder, at alle folkeskoleelever skal ud i erhvervspraktik i en virksomhed.

- Når man går i dybden, kan man se, at der også er ting, vi kan forbedre. Men rent markedsføringsmæssigt er jeg overbevist om, at folk lægger mærke til Billund, fordi vi er en erhvervsvenlig kommune, og det skulle gerne kunne gøre, at vi kan tiltrække virksomheder eller tilflyttere, siger borgmesteren.

Annonce

Fokus på byggesagsbehandlinger

En af de ting, som Billund Kommune kan gøre bedre, er at forkorte ventetiden på byggetilladelser. For nylig viste en undersøgelse fra Dansk Byggeri, at det i Billund Kommune i gennemsnit tager 43 dage at få en byggetilladelse. I nabokommunen Vejle tager det 24 dage, mens topscoreren, Vallensbæk Kommune, i snit blot skal bruge fem dage på byggetilladelser.

- Det er noget, vi har meget stor fokus på, for det er simpelthen ikke godt nok. Det er et område, som skal være bedre. Det er ikke kun inden for erhverv, at det har en betydning, det er også private, der måske skal lave en tilbygning. Det er noget, der rammer alle, siger Ib Kristensen.

Dansk Byggeris undersøgelse bygger på i alt 23 forskellige parametre. Disse parametre siger alle noget om, hvordan det er at drive virksomhed i de enkelte kommuner. Dansk Byggeris medlemmer har besluttet, hvordan tungt de enkelte parametre skal vægte i forhold til hinanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Tønder tabte pusten efter pausen

Varde

Ingen kære mor: Skoleleder sender eleverne hjem, hvis de overtræder coronaregler

Annonce