Annonce
Billund

Billund Erhvervsfremme giver husly og sparring til iværksættere

Marianne Witte er klar med hjælp til iværksættere, der vil vokse og flyve højt i Billund.  Billund Erhvervsfremme har netop åbnet iværksættermiljøet Grow. Arkivfoto: Martin Ravn
I et år kan iværksættere i Billund få lov til at booste deres forretning i tæt dialog med blandt andet iværksætterrådgiver. Billund Erhvervsfremme har nemlig åbnet op for et såkaldt grow-miljø for virksomheder, der vil flyve højt.
Annonce

Billund Kommune: En gylden mulighed er netop åbnet i Billund, hvis man er iværksætter og gerne vil flyve højt. Billund Erhvervsfremme har nemlig netop åbnet Grow, et nyt iværksættermiljø, hvis formål er at hjælpe iværksættere så godt i gang, at de efter et år er så langt med deres ide, virksomhed og drift, at de kan leje sig ind i et lokale i Billund, ansætte folk og tjene gode penge.

Billund Kommune har været en kommune med få iværksættere over årene, men det håber erhvervsrådgiver Marianne Witte, at der vil ske en udvikling i nu. Det nye iværksættermiljø skal være en hjælpende hånd til at komme hurtigt og godt fra start som iværksætter, og hun håber, at det vil tiltrække iværksættere, der har lyst til at drive virksomhed fra Billund.

- Det er klart, at når vi er sammen dagligt, kan spare med hinanden, og iværksætterne kan spare med hinanden, så vil der ske rigtig meget - i et meget hurtigere tempo, end hvis man sad alene derhjemme, siger Marianne Witte, der lige nu arbejder med to iværksættere.

Fire mere kan være på vej. Indtil videre er der syv borde til rådighed på Kløvermarken 25, hvor miljøet skal have sit udspring.

- Men der er ikke noget loft på, hvor mange vi kan tage i mod. Der er plads til alle dem, der vil være med, påpeger Marianne Witte, der understreger, at der ikke er tale om kontorfaciliteter.

Annonce

Et år med intens rådgivning

- Der er tale om et iværksættermiljø for dem, der vil flyve højt med deres virksomhed, vokse og på længere sigt ansatte medarbejdere. Vi holder møde sammen hver mandag, hvor vi tager fat i udfordringer eller succeser og får den optimale energi på, siger Marianne Witte, der i øvrigt står til rådighed for sparring hele vejen igennem og dertil vil trække på sit netværk af erhvervsvirksomheder og kontakter i området.


Der er ikke en ramme, som man skal passe ind i. Vi skal forme miljøet undervejs til iværksætterne og deres forskelligheder.

Marianne Witte


Iværksætterne kan være en del af miljøet i et år.

- For så vil de være groet ud af det, og så skal de ud i byen og leje lokaler, påpeger Marianne Witte.

Der er ikke som sådan krav til, hvem man skal være for at blive en del af miljøet.

- Man skal ville noget med sin virksomhed og have CPR-nr. i Billund Kommune, og så kan man ringe til mig, og så tager vi den derfra med de første samtaler, siger Marianne Witte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Lille Bent blev reddet mange gange - selv havde han kun ét ønske: - Bare, jeg dog snart må dø, så jeg kan være sammen med min mor!

Annonce