Annonce
Billund

Billund får en ny privatskole

Behandlingsskolerne er på vej til Billund med en afdeling. Arkivfoto: Colourbox

Behandlingsskolerne, som har specialiseret sig i at hjælpe børn med særlige behov, åbner fra årsskiftet en afdeling i Billund.

Billund: Fra årsskiftet vil Billund have endnu en specialskole.

Det er privatskolen Behandlingsskolerne, som har planlagt at åbne en skole i Billund. En skole, der vil henvende sig til nogle af de børn, som måske ikke passer ind i de klassiske skolerammer.

- Vi åbner en specialskole for børn med særlige behov. Det kan være børn, som har forskellige udfordringer som ADHD, autisme eller lignende, fortæller Christopher Moyell Juul, som er administrerende direktør for Behandlingsskolerne.

Annonce

Behandlingsskolerne

Behandlingsskolerne er Danmarks største dagbehandlingsskole og driver 15 forskellige tilbud til børn og unge med særlige behov. Tilbuddene inkluderer dagbehandlingsskoler, STU, døgn- og aktivitetstilbud og undervisning i dansk som andetsprog.Behandlingsskolerne Billund bliver Behandlingsskolernes 11. skoletilbud.

Ressourcer til forskning

Baggrunden er, at Varde Kommune har meldt ud, at Døgninstitutionen Tippen, som ligger i Ansager, lukker fra årsskiftet. I Billund Kommune er der 10 børn, som hidtil har haft deres gang på Tippen, og da Billund Kommune allerede i forvejen havde været i kontakt med Behandlingsskolerne, blev parterne enige om at speede lidt op for tempoet, så den nye skole kan åben allerede fra årsskiftet.

Hos Behandlingsskolerne er de blevet lokket af Billund Kommunes vision om at have børnenes hovedstad. Noget, der har gjort det lettere at sige ja til at acceptere en skole i Billund.

- Vi har ressourcerne til at lave forskning inden for området, og vi kunne godt tænke os at være med i hele arbejdet omkring, hvordan folk lærer gennem leg. Ofte er der ikke altid fokus på børn med særlige behov, men der har vi en viden, som vi kan bidrage med, siger Christopher Moyell Juul.

Lokation endnu ikke på plads

Hvor den nye privatskole rent fysisk vil komme til at høre hjemme, er endnu ikke helt på plads. På spørgsmålet henviser Christopher Moyell Juul til Morten Kirk Jensen, som er skolechef i Billund Kommune, men han har ikke et svar klart endnu.

- Det vil jeg godt vente med at fortælle, til vi har de formelle detaljer på plads. Det kommer til at tage en uge, siger Morten Kirk Jensen.

Behandlingsskolerne ligger i dag i hovedstadsområdet og har eksisteret i cirka 15 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også i denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Annonce