Annonce
Billund

Billund får en ny privatskole

Behandlingsskolerne er på vej til Billund med en afdeling. Arkivfoto: Colourbox

Behandlingsskolerne, som har specialiseret sig i at hjælpe børn med særlige behov, åbner fra årsskiftet en afdeling i Billund.

Billund: Fra årsskiftet vil Billund have endnu en specialskole.

Det er privatskolen Behandlingsskolerne, som har planlagt at åbne en skole i Billund. En skole, der vil henvende sig til nogle af de børn, som måske ikke passer ind i de klassiske skolerammer.

- Vi åbner en specialskole for børn med særlige behov. Det kan være børn, som har forskellige udfordringer som ADHD, autisme eller lignende, fortæller Christopher Moyell Juul, som er administrerende direktør for Behandlingsskolerne.

Annonce

Behandlingsskolerne

Behandlingsskolerne er Danmarks største dagbehandlingsskole og driver 15 forskellige tilbud til børn og unge med særlige behov. Tilbuddene inkluderer dagbehandlingsskoler, STU, døgn- og aktivitetstilbud og undervisning i dansk som andetsprog.Behandlingsskolerne Billund bliver Behandlingsskolernes 11. skoletilbud.

Ressourcer til forskning

Baggrunden er, at Varde Kommune har meldt ud, at Døgninstitutionen Tippen, som ligger i Ansager, lukker fra årsskiftet. I Billund Kommune er der 10 børn, som hidtil har haft deres gang på Tippen, og da Billund Kommune allerede i forvejen havde været i kontakt med Behandlingsskolerne, blev parterne enige om at speede lidt op for tempoet, så den nye skole kan åben allerede fra årsskiftet.

Hos Behandlingsskolerne er de blevet lokket af Billund Kommunes vision om at have børnenes hovedstad. Noget, der har gjort det lettere at sige ja til at acceptere en skole i Billund.

- Vi har ressourcerne til at lave forskning inden for området, og vi kunne godt tænke os at være med i hele arbejdet omkring, hvordan folk lærer gennem leg. Ofte er der ikke altid fokus på børn med særlige behov, men der har vi en viden, som vi kan bidrage med, siger Christopher Moyell Juul.

Lokation endnu ikke på plads

Hvor den nye privatskole rent fysisk vil komme til at høre hjemme, er endnu ikke helt på plads. På spørgsmålet henviser Christopher Moyell Juul til Morten Kirk Jensen, som er skolechef i Billund Kommune, men han har ikke et svar klart endnu.

- Det vil jeg godt vente med at fortælle, til vi har de formelle detaljer på plads. Det kommer til at tage en uge, siger Morten Kirk Jensen.

Behandlingsskolerne ligger i dag i hovedstadsområdet og har eksisteret i cirka 15 år.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce