Annonce
Billund

Billund får millioner til bedre normeringer

Der er snart endnu flere voksne på vej til børnene i daginstitituionerne. Staten sender en pose penge med 2,2 millioner kroner til Billund Kommune. Det er penge, der skal bruges på at hæve normeringerne. Arkivfoto: Martin Ravn
Der er flere voksne på vej i Billund Kommunes daginstitutioner. Staten sender en check på 2,2 millioner kroner til Billund. Det er penge, der skal bruges på at forbedre normeringerne.

Billund Kommune: Børnene i Billund Kommunes daginstitutioner kan inden længe se frem til at få flere voksne omkring sig. Regeringen og dens støttepartier har afsat en halv milliard kroner, der skal bruges til at forbedre normeringerne i daginstitutionerne, og af det beløb er der en pose penge på 2,2 millioner kroner på vej til Billund Kommune.

Politikerne satte allerede i forbindelse med budgetforhandlingerne for 2020 penge af til bedre normeringer, og nu sørger staten altså for, at der kommer lidt flere penge til formålet.

- Budgetaftaleparterne har aftalt, at de vil modregne det beløb, kommunen modtager, med de 1,6 millioner kroner, som allerede er afsat til bedre normeringer i 2020. Nu får kommunen så 2,2 millioner fra staten, så daginstitutionerne får differencen på 0,6 millioner oven i det oprindelige beløb, så de har 2,2 millioner kroner i 2020 til at hæve normeringerne, fortæller direktør for børneområdet Thomas Reintoft.

- Så er der 1,6 millioner kroner tilbage, og de penge ryger i kommunekassen, tilføjer han.

Minimumsnormeringer i 2025

Regeringen har sat som mål, at der i 2025 skal være minimumsnormeringer i de danske diaginstitoner. Til den tid må der højst være tre børn for hver voksen i vuggestuerne, mens der i børnehaverne højst må være seks børn for hver voksen.

Frem til den fulde indfasning er der i år blevet øremærket 500 millioner kroner ekstra til området, mens beløbet årligt vil stige, indtil der i 2025 er afsat yderligere 1,6 milliarder kroner.

Normeringer skal analyseres

Fra politisk side er der glæde over den økonomiske håndsrækning. Nu bliver næste skridt at analysere, hvor langt Billund Kommune er fra at opfylde regeringens mål om minimumsnormeringer.

- Vi har en forventning om, at vi allerede ligger på niveau med det, som BUPL anbefaler. Men der er ikke lavet et konkret regnestykke endnu. Det skal vi til at regne på nu, siger Ann Charlotte Vilstrup (S), der er formand for børneudvalget i Billund Kommune.

Bedre normeringer i daginstitutionerne var et hedt emne i sidste års valgkamp, og også på lokalt plan er det noget, der har fyldt hos politikerne.

- Jeg har været meget optaget af, at vi skal have et kvalitetsløft og nogle bedre normeringer i vores daginstitutioner. Det er noget, vi har arbejdet målrettet på i de seneste to budgetforhandlinger, og det er lykkedes at få tilført yderligere ressourcer til bedre normeringer, siger Ann Charlotte Vilstrup.

Annonce
Varde For abonnenter

Claus er skuffet efter frifindelse for uagtsomt manddrab: - Det er ham, der er kørt ind i min mor og far

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Beboer midt i kanonslagenes minefelt: - Det føles nogle gange som en krig

Aabenraa For abonnenter

Fire øjne ser bedre i to udvalg end i ét udvalg: En af valgnattens store sejrherrer forsvarer opdeling af udvalg

Sydjylland

Ny smitterekord på landsplan: Stigninger i alle ti kommuner i Syd- og Sønderjylland

Haderslev

Konkurrencen om vores daglige indkøb får et boost i Haderslev og Starup

Brostrøm: Der skal kigges på flere coronatiltag

Sydjylland For abonnenter

371 DSB-kunder tog toget mellem Esbjerg og Odense uden mundbind - det skulle de aldrig have gjort: Bekymret ansat beretter om magtesløst personale, snyd og stor forvirring

Billund

Om halvandet år har Grindsted en efterskole: Forstander bliver ansat i nærmeste fremtid

Kolding

Frygt for at løbe tør for pladser til de mindste:  Nu vil kommunen finde 90 nye pasningspladser i en fart

Regeringen arbejder hen mod pressemøde om corona-tiltag onsdag

Esbjerg For abonnenter

Entreprenør har fået stjålet over 75 skilte i stort vejprojekt:  - Det er vildt irriterende, men vi har lært at leve med det

Esbjerg For abonnenter

Er østers i Vadehavet blevet forgiftet? Esbjerg Kommune vil have undersøgt skaldyr for farligt stof

Varde

Chef for tests om timelange køer til pcr-test: - Vi kan ikke lave flere tests – folk skal lade sig lynteste

Annonce