Annonce
Billund

Billund får millioner til bedre normeringer

Der er snart endnu flere voksne på vej til børnene i daginstitituionerne. Staten sender en pose penge med 2,2 millioner kroner til Billund Kommune. Det er penge, der skal bruges på at hæve normeringerne. Arkivfoto: Martin Ravn
Der er flere voksne på vej i Billund Kommunes daginstitutioner. Staten sender en check på 2,2 millioner kroner til Billund. Det er penge, der skal bruges på at forbedre normeringerne.

Billund Kommune: Børnene i Billund Kommunes daginstitutioner kan inden længe se frem til at få flere voksne omkring sig. Regeringen og dens støttepartier har afsat en halv milliard kroner, der skal bruges til at forbedre normeringerne i daginstitutionerne, og af det beløb er der en pose penge på 2,2 millioner kroner på vej til Billund Kommune.

Politikerne satte allerede i forbindelse med budgetforhandlingerne for 2020 penge af til bedre normeringer, og nu sørger staten altså for, at der kommer lidt flere penge til formålet.

- Budgetaftaleparterne har aftalt, at de vil modregne det beløb, kommunen modtager, med de 1,6 millioner kroner, som allerede er afsat til bedre normeringer i 2020. Nu får kommunen så 2,2 millioner fra staten, så daginstitutionerne får differencen på 0,6 millioner oven i det oprindelige beløb, så de har 2,2 millioner kroner i 2020 til at hæve normeringerne, fortæller direktør for børneområdet Thomas Reintoft.

- Så er der 1,6 millioner kroner tilbage, og de penge ryger i kommunekassen, tilføjer han.

Minimumsnormeringer i 2025

Regeringen har sat som mål, at der i 2025 skal være minimumsnormeringer i de danske diaginstitoner. Til den tid må der højst være tre børn for hver voksen i vuggestuerne, mens der i børnehaverne højst må være seks børn for hver voksen.

Frem til den fulde indfasning er der i år blevet øremærket 500 millioner kroner ekstra til området, mens beløbet årligt vil stige, indtil der i 2025 er afsat yderligere 1,6 milliarder kroner.

Normeringer skal analyseres

Fra politisk side er der glæde over den økonomiske håndsrækning. Nu bliver næste skridt at analysere, hvor langt Billund Kommune er fra at opfylde regeringens mål om minimumsnormeringer.

- Vi har en forventning om, at vi allerede ligger på niveau med det, som BUPL anbefaler. Men der er ikke lavet et konkret regnestykke endnu. Det skal vi til at regne på nu, siger Ann Charlotte Vilstrup (S), der er formand for børneudvalget i Billund Kommune.

Bedre normeringer i daginstitutionerne var et hedt emne i sidste års valgkamp, og også på lokalt plan er det noget, der har fyldt hos politikerne.

- Jeg har været meget optaget af, at vi skal have et kvalitetsløft og nogle bedre normeringer i vores daginstitutioner. Det er noget, vi har arbejdet målrettet på i de seneste to budgetforhandlinger, og det er lykkedes at få tilført yderligere ressourcer til bedre normeringer, siger Ann Charlotte Vilstrup.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Billund For abonnenter

Louis Bülow fortæller: Det sidste farvel til min kræftramte mor

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Strandeng med sjældne planter mishandlet: Vil tage flere år at udbedre skaderne

Navne For abonnenter

23-årige Jens er på valsen og tager arbejde, hvor han kommer frem: Må ikke eje en telefon - eller komme tættere end 50 kilometer på sin hjemby

Haderslev For abonnenter

Far og farbror var glødende nazister og fik lillebror og far med: To familiemedlemmer blev skudt, én forsøgt druknet

Erhverv

Valgplakaterne sviner: Nyt system skal rydde op efter politikerne - ganske gratis

Esbjerg

Giftigt stof som jagtes landet over fundet i to å-løb i Esbjerg: Nedslående nyt, siger udvalgsformand

Esbjerg For abonnenter

Smitten stiger i Danmark: Se hvor vaccinemodstanderne bor i Esbjerg Kommune

Billund

Vorbasses nye aktivitetsakse er klar til indvielse

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Nabo efter flere gange aftenlarm: - Næste gang ringer jeg til politiet

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Haderslev For abonnenter

Derfor drukner Fole i oversvømmelser: 20 år gamle vejunderføringer er lagt forkert

EfB For abonnenter

Det må ikke ske i fremtiden: EfB-direktør mener, det er  tosset at lade rigtig, rigtig dygtige fodboldspillere gå uden at få noget for dem

Esbjerg

S-politiker: De kommunale miljø-folk skal have ekspert-hjælp til at rydde op i skandale-sag om giftige stoffer

Annonce