Annonce
Billund

Billund får millioner til bedre normeringer

Der er snart endnu flere voksne på vej til børnene i daginstitituionerne. Staten sender en pose penge med 2,2 millioner kroner til Billund Kommune. Det er penge, der skal bruges på at hæve normeringerne. Arkivfoto: Martin Ravn
Der er flere voksne på vej i Billund Kommunes daginstitutioner. Staten sender en check på 2,2 millioner kroner til Billund. Det er penge, der skal bruges på at forbedre normeringerne.

Billund Kommune: Børnene i Billund Kommunes daginstitutioner kan inden længe se frem til at få flere voksne omkring sig. Regeringen og dens støttepartier har afsat en halv milliard kroner, der skal bruges til at forbedre normeringerne i daginstitutionerne, og af det beløb er der en pose penge på 2,2 millioner kroner på vej til Billund Kommune.

Politikerne satte allerede i forbindelse med budgetforhandlingerne for 2020 penge af til bedre normeringer, og nu sørger staten altså for, at der kommer lidt flere penge til formålet.

- Budgetaftaleparterne har aftalt, at de vil modregne det beløb, kommunen modtager, med de 1,6 millioner kroner, som allerede er afsat til bedre normeringer i 2020. Nu får kommunen så 2,2 millioner fra staten, så daginstitutionerne får differencen på 0,6 millioner oven i det oprindelige beløb, så de har 2,2 millioner kroner i 2020 til at hæve normeringerne, fortæller direktør for børneområdet Thomas Reintoft.

- Så er der 1,6 millioner kroner tilbage, og de penge ryger i kommunekassen, tilføjer han.

Minimumsnormeringer i 2025

Regeringen har sat som mål, at der i 2025 skal være minimumsnormeringer i de danske diaginstitoner. Til den tid må der højst være tre børn for hver voksen i vuggestuerne, mens der i børnehaverne højst må være seks børn for hver voksen.

Frem til den fulde indfasning er der i år blevet øremærket 500 millioner kroner ekstra til området, mens beløbet årligt vil stige, indtil der i 2025 er afsat yderligere 1,6 milliarder kroner.

Normeringer skal analyseres

Fra politisk side er der glæde over den økonomiske håndsrækning. Nu bliver næste skridt at analysere, hvor langt Billund Kommune er fra at opfylde regeringens mål om minimumsnormeringer.

- Vi har en forventning om, at vi allerede ligger på niveau med det, som BUPL anbefaler. Men der er ikke lavet et konkret regnestykke endnu. Det skal vi til at regne på nu, siger Ann Charlotte Vilstrup (S), der er formand for børneudvalget i Billund Kommune.

Bedre normeringer i daginstitutionerne var et hedt emne i sidste års valgkamp, og også på lokalt plan er det noget, der har fyldt hos politikerne.

- Jeg har været meget optaget af, at vi skal have et kvalitetsløft og nogle bedre normeringer i vores daginstitutioner. Det er noget, vi har arbejdet målrettet på i de seneste to budgetforhandlinger, og det er lykkedes at få tilført yderligere ressourcer til bedre normeringer, siger Ann Charlotte Vilstrup.

Annonce
Billund For abonnenter

Coronakrisen førte Ronnie Olesen fra Birthe Kjær til kirken: Så blev jeg pludselig meget nervøs

Danmark

Fredagens coronatal: Fald i antal nysmittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Corona løsner grebet om særligt plagede kommuner - men kun to syd- og sønderjyske kommuner når under kritisk grænse

Sydjylland For abonnenter

Lastbilchaufføren Lasse er møgtræt af ulovligt parkerede campingvogne på motorvejs-rastepladser: Er blevet svinet til, når han har påpeget problemet

Esbjerg

Mand gik på rov efter voksenslik: Stjal for flere tusind kroners eksklusiv champagne og sjælden gin

Kolding

Turisterne strømmer til Koldinghus: Sommeren har været bedre end før corona

Esbjerg For abonnenter

Charli havnede på skadestuen som 17-årig: - Jeg blev slået ned, fordi jeg er transperson

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Billund

Youtuber skabte kø ved boghandleren: - Laksen er bare det bedste

Sønderborg

Efter redningsaktion: Det er der sket med kattekillingen fra Flemmings bil

Kultur

Ghita Nørby efter omtalt interview: Jeg bliver ked af det

Sønderborg

Mariann arbejder med mursten som sin oldefar: - Uden teglværkerne var jeg nok blevet tysker

Aabenraa For abonnenter

Efter nedrivning af forfaldent hotel: Området er blevet meget mere værd

Nordtyskland

Total forvirring: Coronareglerne nord og syd for grænsen passer overhovedet ikke sammen

Annonce