Annonce
Billund

Billund får sin egen blomsterautomat: Første og eneste af sin slags i Skandinavien

Det er i dette rum, blomsterautomaten bliver placeret. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Nu er det snart muligt at købe blomster hele døgnet rundt, når den første blomsterautomat står klar i Billund Kommune.

Billund: Har du glemt en gave til værten eller bryllupsdagen, vil der meget snart være hjælp at hente i centrum af Billund.

På Byens Plads, ved siden af restauranten Atami Sushi, kommer Billund Kommunes første blomsterautomat til at stå.

Fra automaten kan man via en skærm trykke på den ønskede blomsterbuket eller værtindegave og betale via kort eller mobilepay. Herefter vil en låge åbne sig, og man kan tage sin købte varer. Der vil være omkring 24 forskellige buketter og gaver at vælge imellem, når den er fyldt op.

Det er blomsterdekoratør Caroline Gunderlund, der ejer blomsterautomaten, og i to år har hun arbejdet på at få den til Danmark.

- Min kæreste og jeg var i London for at se en model, nogle dygtige gutter havde arbejdet på. Vi har været med inde over tilblivelsen af automaten, og jeg er kommet med ønsker til, hvad jeg gerne vil have, den skulle kunne, siger Caroline Gunderlund, der blandt andet kan følge med hjemmefra, hvordan salget foregår i blomsterautomaten, og om det er på tide at få den fyldt op.

Hvis systemets opsætning går som planlagt, regner Caroline Gunderlund med, at det fra begyndelsen af næste uge vil være muligt at købe blomster i automaten.

Annonce

Første i skandinavien

Selvom der er flere automater placeret flere steder rundt omkring i landet, er denne blomsterautomat den første af sin slags i hele Skandinavien.

- Og det ved jeg, at den er, for vi skal stå for salget af modellen i Skandinavien, siger Caroline Gunderlund, der til dagligt bor i Frederikhåb og ejer virksomheden ’Blomsten’, hvorfra hun binder blomster og laver dekorationer for private og virksomheder.

Den 25-årige blomsterdekoratør håber, borgerne i Billund vil tage godt imod den nye automat.

- Den er lavet til folk, der har travlt eller som har glemt at købe en værtindegave og gerne vil have en ordentlig buket, siger hun.

Derfor vil automaten også have åbent alle døgnets timer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce