Annonce
Billund

Billund får sin egen blomsterautomat: Første og eneste af sin slags i Skandinavien

Det er i dette rum, blomsterautomaten bliver placeret. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Nu er det snart muligt at købe blomster hele døgnet rundt, når den første blomsterautomat står klar i Billund Kommune.
Annonce

Billund: Har du glemt en gave til værten eller bryllupsdagen, vil der meget snart være hjælp at hente i centrum af Billund.

På Byens Plads, ved siden af restauranten Atami Sushi, kommer Billund Kommunes første blomsterautomat til at stå.

Fra automaten kan man via en skærm trykke på den ønskede blomsterbuket eller værtindegave og betale via kort eller mobilepay. Herefter vil en låge åbne sig, og man kan tage sin købte varer. Der vil være omkring 24 forskellige buketter og gaver at vælge imellem, når den er fyldt op.

Det er blomsterdekoratør Caroline Gunderlund, der ejer blomsterautomaten, og i to år har hun arbejdet på at få den til Danmark.

- Min kæreste og jeg var i London for at se en model, nogle dygtige gutter havde arbejdet på. Vi har været med inde over tilblivelsen af automaten, og jeg er kommet med ønsker til, hvad jeg gerne vil have, den skulle kunne, siger Caroline Gunderlund, der blandt andet kan følge med hjemmefra, hvordan salget foregår i blomsterautomaten, og om det er på tide at få den fyldt op.

Hvis systemets opsætning går som planlagt, regner Caroline Gunderlund med, at det fra begyndelsen af næste uge vil være muligt at købe blomster i automaten.

Annonce

Første i skandinavien

Selvom der er flere automater placeret flere steder rundt omkring i landet, er denne blomsterautomat den første af sin slags i hele Skandinavien.

- Og det ved jeg, at den er, for vi skal stå for salget af modellen i Skandinavien, siger Caroline Gunderlund, der til dagligt bor i Frederikhåb og ejer virksomheden ’Blomsten’, hvorfra hun binder blomster og laver dekorationer for private og virksomheder.

Den 25-årige blomsterdekoratør håber, borgerne i Billund vil tage godt imod den nye automat.

- Den er lavet til folk, der har travlt eller som har glemt at købe en værtindegave og gerne vil have en ordentlig buket, siger hun.

Derfor vil automaten også have åbent alle døgnets timer.

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Venstre blæser til kamp mod overnatningskrav: Koster turistbranchen milliarder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Hvorfor er aktivister så forudsigelige?

Annonce