Annonce
Billund

Billund får to timers gratis parkering

I dag er der tidsbegrænset parkering i tre timer i Billunds bymidte. Det bliver ændret, når det nye parkeringsregulativ træder i kraft. Så vil der blot være to timers parkering i bymidten, mens en række pladser helt centralt vil have en begrænsning på 30 minutter. Arkivfoto: Christer Holte.

I den inderste del af bymidten får hver femte parkeringsplads tidsbegrænsning på 30 minutter. Ellers bliver der tale om to timers parkering i Billunds bymidte.

Annonce

Billund: Borgerne i Billund skal i fremtiden vænne sig til at stille p-skiven, når de skal parkere deres bil i den centrale del af Billund.

Byrådet vil på sit kommende møde formentlig godkende det forslag, som ligger fra forvaltningen; et forslag, som siger, at der inden for en ydre zone, som er afgrænset af Granvej, Møllevej, Hybenvej og Åstvej, vil være mulighed for tidsbegrænset parkering i to timer.

Derudover er der i den helt centrale del af Billund lavet en såkaldt indre parkeringszone. Her vil der på 80 procent af parkeringspladserne ligeledes være mulighed for at parkere bilen i to timer, men på en femtedel af pladserne vil der blot være mulighed for at stille slæden i en halv time.

Skal godkendes i byrådet

Det nye parkeringsregulativ har allerede været på dagsordenen i teknik- og miljøudvalget, hvor der var enighed om at anbefale det over for økonomiudvalget og senere byrådet.Sagen vil komme på dagsordenen på det ordinære byrådsmøde den 22. august, hvor det vil blive endeligt vedtaget.

Annonce

Øget trafikmængde

Baggrunden for de nye parkeringsregulativer er åbningen af Lego House i næste måned og den deraf øgede trafikmængde, som alle forventer i Billunds bymidte. Her har især butikslivet i Billund givet udtryk for et ønske om tidsbegrænset parkering, så alle de offentlige p-pladser ikke bliver optaget af mennesker, som bruger hele dagen i Lego House.

Ved at indføre en p-zone med tidsbegrænset parkering forudser kommunen, at den kommende fjernparkeringsplads på Granvej samt det nye parkeringshus i Hovedgaden bliver mere attraktive for de gæster, som skal parkere i mange timer for at besøge Lego House. Dermed kan de pladser, hvor der kan parkeres i kortere tid, holdes fri, så de kan bruges af kunderne i byens butikker.

Annonce

Licens til fritagelse

De fleste beboere inden for p-zonen vil ikke blive generet af de nye restriktioner, da de har mulighed for at parkere inden for deres egen matrikel. Der er dog alligevel lagt op til, at beboerne kan få udstedt licenser, så de inden for zonen vil være fritaget for at skule overholde begrænsningen på de to timer.

Sagen er endnu ikke blevet vendt i bestyrelsen i Billund Handelsforening, og formand Flemming Nørbygaard har derfor endnu ikke nogen holdning til sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce