Annonce
Billund

Billund får to timers gratis parkering

I dag er der tidsbegrænset parkering i tre timer i Billunds bymidte. Det bliver ændret, når det nye parkeringsregulativ træder i kraft. Så vil der blot være to timers parkering i bymidten, mens en række pladser helt centralt vil have en begrænsning på 30 minutter. Arkivfoto: Christer Holte.

I den inderste del af bymidten får hver femte parkeringsplads tidsbegrænsning på 30 minutter. Ellers bliver der tale om to timers parkering i Billunds bymidte.

Billund: Borgerne i Billund skal i fremtiden vænne sig til at stille p-skiven, når de skal parkere deres bil i den centrale del af Billund.

Byrådet vil på sit kommende møde formentlig godkende det forslag, som ligger fra forvaltningen; et forslag, som siger, at der inden for en ydre zone, som er afgrænset af Granvej, Møllevej, Hybenvej og Åstvej, vil være mulighed for tidsbegrænset parkering i to timer.

Derudover er der i den helt centrale del af Billund lavet en såkaldt indre parkeringszone. Her vil der på 80 procent af parkeringspladserne ligeledes være mulighed for at parkere bilen i to timer, men på en femtedel af pladserne vil der blot være mulighed for at stille slæden i en halv time.

Annonce

Skal godkendes i byrådet

Det nye parkeringsregulativ har allerede været på dagsordenen i teknik- og miljøudvalget, hvor der var enighed om at anbefale det over for økonomiudvalget og senere byrådet.Sagen vil komme på dagsordenen på det ordinære byrådsmøde den 22. august, hvor det vil blive endeligt vedtaget.

Øget trafikmængde

Baggrunden for de nye parkeringsregulativer er åbningen af Lego House i næste måned og den deraf øgede trafikmængde, som alle forventer i Billunds bymidte. Her har især butikslivet i Billund givet udtryk for et ønske om tidsbegrænset parkering, så alle de offentlige p-pladser ikke bliver optaget af mennesker, som bruger hele dagen i Lego House.

Ved at indføre en p-zone med tidsbegrænset parkering forudser kommunen, at den kommende fjernparkeringsplads på Granvej samt det nye parkeringshus i Hovedgaden bliver mere attraktive for de gæster, som skal parkere i mange timer for at besøge Lego House. Dermed kan de pladser, hvor der kan parkeres i kortere tid, holdes fri, så de kan bruges af kunderne i byens butikker.

Licens til fritagelse

De fleste beboere inden for p-zonen vil ikke blive generet af de nye restriktioner, da de har mulighed for at parkere inden for deres egen matrikel. Der er dog alligevel lagt op til, at beboerne kan få udstedt licenser, så de inden for zonen vil være fritaget for at skule overholde begrænsningen på de to timer.

Sagen er endnu ikke blevet vendt i bestyrelsen i Billund Handelsforening, og formand Flemming Nørbygaard har derfor endnu ikke nogen holdning til sagen.

Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Regeringen gør for lidt ved giftgrunde

Et forbavsende bredt flertal af partierne i Folketinget kunne i december blive enige om ét af de største politiske eksperimenter i nyere tid. Det var, da de indgik aftalen om klimaloven med dens mål om 70 procents reduktion af CO2-udledningen i 2030 i forhold til niveauet i 1990. Prisen er endnu uvis, men den kan blive tårnhøj. Til gengæld er det sikkert, at det ikke vil kunne mærkes på det globale klima, om målet bliver nået eller ej. Dertil er den danske udledning af klimagasser for beskeden. Til sammenligning er det lige så forbavsende, at der i finansloven ikke kunne skaffes flertal for at finde flere penge til oprensning af de ti største giftforureninger i Danmark. Her er den mulige pris kendt. Den bliver på op imod fire milliarder kroner. Og effekten af en oprydning vil være mærkbar for både natur og de mennesker, der bor ved de giftramte områder. Her kunne nogle af de penge, vi som samfund risikerer at skulle brænde af på at nå klimamålet i 2030, gøre gavn. Det er regionernes opgave at stå for oprydningen på giftgrundene, men de har slet ikke penge nok til at løse opgaven. Derfor skal der mange flere penge til fra staten, hvis giften skal væk fra blandt andet Kærgård Plantage, Grindsted og Himmark Strand på Als. De tre steder er alle blandt landets ti største forureninger. Desværre lader miljøminister Lea Wermelin (S) ansvaret forblive hos regionerne. Hun har meddelt dem, at de må komme med en samlet plan, og så må de se, hvad de kan få ud af deres årlige økonomiforhandlinger med staten. Det er meget uambitiøst af en regering, som ellers har meget høje ambitioner på naturens vegne. I stedet er der brug for en bred politisk aftale i Folketinget, som fastlægger et mål for, hvornår de såkaldte generationsforureninger skal være fjernet. Med tilhørende finansiering. Den nuværende situation med dens uvished for de giftramte områders fremtid er helt uacceptabel.

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];