Annonce
Billund

Billund-flyselskabet Sun-Air leverer overskud for 41. år i træk

Direktør i Sun-Air, Kristoffer Sundberg, er tilfreds med resultatet i virksomhedens seneste år. Arkivfoto: Martin Ravn

Sun-Air of Scandinavia A/S har hævet både omsætningen og overskuddet i det seneste år.

Annonce

Billund: Det Billund-baseret flyselskab Sun-Air of Scandinavia A/S kom ud af seneste regnskabsår med et overskud på 5,2 millioner efter skat.

Overskuddet er større end forrige års resultat på 2,9 millioner kroner, og det skaber tilfredshed hos direktøren i selskabet, der har lidt over 230 medarbejder.

- Forholdene i branchen taget i betragtning er resultatet acceptabelt, siger Kristoffer Sundberg, direktør.

Han nævner, at hård konkurrence i markedet, hvor flere selskaber gik konkurs i 2018, samt høje priser på CO2-kvoter og brændstof presser indtjeningen i flyselskabet.

Omsætningen endte på 465 millioner kroner mod 429 millioner kroner forrige år.

Sun-Air of Scandinavia A/S

Stiftet i 1978 af Niels Sundberg. Familien ejer stadig virksomheden i dag. De tre første bogstaver i hans efternavn udgør også en del af navnet Sun-Air.

Beskæftiger sig med ruteflyvning som franchisepartner for British Airways, og flyver firma- og forretningsflyvning under brandet JoinJet. Har desuden værkstedafdeling og ambulanceflyning.

Har cirka 230 ansatte. De sidder primært i Billund, hvor man netop har fået nyt domicil, så man nu har 1000 kvadratmeter kontorfaciliteter plus flere tusinde kvadratmeter i hangarer. Desuden er der medarbejdere i Thisted, Sindal, Aarhus, Augsburg & Friedrichshafen i Tyskland samt Orlando i USA.Stifter Niels Sundberg overlod i 2017 direktørsædet til sønnen Kristoffer Sundberg.

Flyselskabet har to ambulancefly. Det område kommer til at fylde mere i det kommende år, og derfor får ambulanceflyning sit eget brand under Sun-Air. Arkivfoto: Martin Ravn
Annonce

Usikkerhed om brexit

Sun-Air flyver ruteflyvning som såkaldt franchisepartner for British Airways. De politiske usikkerheder omkring Storbritanniens udtrædelse af EU, brexit, bliver derfor nøje fulgt fra hovedsædet i Billund.

- Det fylder selvfølgelig os hos, og vi har også ansøgt om driftstilladelse i England, som vi skal have, hvis det bliver "no-deal brexit", siger Kristoffer Sundberg.

- Umiddelbart får det ikke den store effekt på vores drift, i og med vi er et europæisk selskab. Det, der er uvist, er, om det får en effekt på antallet af rejsende. Vil der være mindre rejseaktivitet på grund af brexit, eller vil der måske være mere? Det ved vi ikke endnu. Vi afventer og ser, hvad der sker, tilføjer direktøren.

Selskabet har i alle virksomhedens 41 leveår fremvist overskud på bundlinjen, og det er også forventningen til det nye år.

- Vi forventer som minimum, at vi kommer ud med samme resultat som dette regnskab, siger direktøren.

Annonce

Ambulancefly vil fylde mere

Selskabet har desuden en afdeling med to ambulancefly. Det kommer til at fylde mere i det kommende år, spår direktøren.

- Det er et markedet, som har vækstet voldsomt for os, og som vi kan se, at der er et skaleringspotentiale i både her i Europa, men også over tid andre steder i verden, siger Kristoffer Sundberg.

Skal I have flere end de to fly?

- Det er ikke afgjort endnu. Vi har en overkapacitet på de to fly, men der er vækstmuligheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Danmark

'Træls', 'tåbeligt' og 'det vil vi ikke tolerere': DF-bagland kritiserer degradering af Kofod og Kjærsgaard

Danmark For abonnenter

Transport-mastodont sender advarsel til vognmænd: Hvis I frasælger pengetank, risikerer vi at lukke

Annonce