Annonce
Billund

Billund-flyselskabet Sun-Air leverer overskud for 41. år i træk

Direktør i Sun-Air, Kristoffer Sundberg, er tilfreds med resultatet i virksomhedens seneste år. Arkivfoto: Martin Ravn

Sun-Air of Scandinavia A/S har hævet både omsætningen og overskuddet i det seneste år.

Billund: Det Billund-baseret flyselskab Sun-Air of Scandinavia A/S kom ud af seneste regnskabsår med et overskud på 5,2 millioner efter skat.

Overskuddet er større end forrige års resultat på 2,9 millioner kroner, og det skaber tilfredshed hos direktøren i selskabet, der har lidt over 230 medarbejder.

- Forholdene i branchen taget i betragtning er resultatet acceptabelt, siger Kristoffer Sundberg, direktør.

Han nævner, at hård konkurrence i markedet, hvor flere selskaber gik konkurs i 2018, samt høje priser på CO2-kvoter og brændstof presser indtjeningen i flyselskabet.

Omsætningen endte på 465 millioner kroner mod 429 millioner kroner forrige år.

Annonce

Sun-Air of Scandinavia A/S

Stiftet i 1978 af Niels Sundberg. Familien ejer stadig virksomheden i dag. De tre første bogstaver i hans efternavn udgør også en del af navnet Sun-Air.

Beskæftiger sig med ruteflyvning som franchisepartner for British Airways, og flyver firma- og forretningsflyvning under brandet JoinJet. Har desuden værkstedafdeling og ambulanceflyning.

Har cirka 230 ansatte. De sidder primært i Billund, hvor man netop har fået nyt domicil, så man nu har 1000 kvadratmeter kontorfaciliteter plus flere tusinde kvadratmeter i hangarer. Desuden er der medarbejdere i Thisted, Sindal, Aarhus, Augsburg & Friedrichshafen i Tyskland samt Orlando i USA.Stifter Niels Sundberg overlod i 2017 direktørsædet til sønnen Kristoffer Sundberg.

Flyselskabet har to ambulancefly. Det område kommer til at fylde mere i det kommende år, og derfor får ambulanceflyning sit eget brand under Sun-Air. Arkivfoto: Martin Ravn

Usikkerhed om brexit

Sun-Air flyver ruteflyvning som såkaldt franchisepartner for British Airways. De politiske usikkerheder omkring Storbritanniens udtrædelse af EU, brexit, bliver derfor nøje fulgt fra hovedsædet i Billund.

- Det fylder selvfølgelig os hos, og vi har også ansøgt om driftstilladelse i England, som vi skal have, hvis det bliver "no-deal brexit", siger Kristoffer Sundberg.

- Umiddelbart får det ikke den store effekt på vores drift, i og med vi er et europæisk selskab. Det, der er uvist, er, om det får en effekt på antallet af rejsende. Vil der være mindre rejseaktivitet på grund af brexit, eller vil der måske være mere? Det ved vi ikke endnu. Vi afventer og ser, hvad der sker, tilføjer direktøren.

Selskabet har i alle virksomhedens 41 leveår fremvist overskud på bundlinjen, og det er også forventningen til det nye år.

- Vi forventer som minimum, at vi kommer ud med samme resultat som dette regnskab, siger direktøren.

Ambulancefly vil fylde mere

Selskabet har desuden en afdeling med to ambulancefly. Det kommer til at fylde mere i det kommende år, spår direktøren.

- Det er et markedet, som har vækstet voldsomt for os, og som vi kan se, at der er et skaleringspotentiale i både her i Europa, men også over tid andre steder i verden, siger Kristoffer Sundberg.

Skal I have flere end de to fly?

- Det er ikke afgjort endnu. Vi har en overkapacitet på de to fly, men der er vækstmuligheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce