Annonce
Billund

Billund-forfatter udgiver lydbøger

Lars Thomassens bøger bliver nu udgivet som lydbøger. Arkivfoto: Martin Ravn
Nu kan man ikke bare læse Lars Thomassens spændingsromaner, men også lytte til dem på landets største streamingtjenester for lydbøger.

Billund: I februar udkom Lars Thomassen med sin anden bog i krimitrilogien om præsten og graveren fra Langeland og deres jagt på en morder. "Han kender det som er i mørket" er titlen på den første roman i serien, og den er nu tilgængelig på diverse streamingtjenester på nettet som Bookmate og Saxo Premium og snart også Mofibo og E-reolen.

- Lydbogen var jo den platform, jeg manglede. Jeg har udgivet fysiske bøger og e-bøger, men denne her kunne jeg ikke knække, fortæller Lars Thomassen.

Det var Swannstudio, som udgiver lydbøger, der kontaktede Lars og spurgte, om han ikke kunne tænke sig at få sine bøger udgivet som lydbøger. Det ville han gerne, og forfatteren selv har da også fået lyttet til sin bog.

- Det føles ikke, som noget jeg har skrevet. Jeg ved godt, det er mig, men det er så længe siden, siger Lars, der er godt tilfreds med vedkommende, der har lagt stemme til.

- Det er

Bent Otto Hansen, der har indtalt bogen, og han er en af mine yndlingsoplæsere.

Annonce

Flere på vej

"Lad de døde begrave de døde", der er toeren i bogserien, forventer Lars Thomassen vil udkomme som lydbog senere på året. Julekalenderen fra 2017, Mytonias Vogter, vil også blive indtalt og udgivet. Kommer der gang i salget og downloads er der endda mulighed for at bøgerne ender uden for landets grænser.

- Går det godt vil Swannstudio oversætte krimierne til svensk og tysk og udgive den på streamingtjenester i de lande, forklarer Lars Thomassen.

Hvornår tredje og sidste bind i krimiserien udkommer er endnu uvist; den skal nemlig først skrives færdig.

- Den kommer, når den kommer, siger Lars.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Annonce