Annonce
Billund

Billund-forfatter udgiver lydbøger

Lars Thomassens bøger bliver nu udgivet som lydbøger. Arkivfoto: Martin Ravn
Nu kan man ikke bare læse Lars Thomassens spændingsromaner, men også lytte til dem på landets største streamingtjenester for lydbøger.

Billund: I februar udkom Lars Thomassen med sin anden bog i krimitrilogien om præsten og graveren fra Langeland og deres jagt på en morder. "Han kender det som er i mørket" er titlen på den første roman i serien, og den er nu tilgængelig på diverse streamingtjenester på nettet som Bookmate og Saxo Premium og snart også Mofibo og E-reolen.

- Lydbogen var jo den platform, jeg manglede. Jeg har udgivet fysiske bøger og e-bøger, men denne her kunne jeg ikke knække, fortæller Lars Thomassen.

Det var Swannstudio, som udgiver lydbøger, der kontaktede Lars og spurgte, om han ikke kunne tænke sig at få sine bøger udgivet som lydbøger. Det ville han gerne, og forfatteren selv har da også fået lyttet til sin bog.

- Det føles ikke, som noget jeg har skrevet. Jeg ved godt, det er mig, men det er så længe siden, siger Lars, der er godt tilfreds med vedkommende, der har lagt stemme til.

- Det er

Bent Otto Hansen, der har indtalt bogen, og han er en af mine yndlingsoplæsere.

Annonce

Flere på vej

"Lad de døde begrave de døde", der er toeren i bogserien, forventer Lars Thomassen vil udkomme som lydbog senere på året. Julekalenderen fra 2017, Mytonias Vogter, vil også blive indtalt og udgivet. Kommer der gang i salget og downloads er der endda mulighed for at bøgerne ender uden for landets grænser.

- Går det godt vil Swannstudio oversætte krimierne til svensk og tysk og udgive den på streamingtjenester i de lande, forklarer Lars Thomassen.

Hvornår tredje og sidste bind i krimiserien udkommer er endnu uvist; den skal nemlig først skrives færdig.

- Den kommer, når den kommer, siger Lars.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce