Annonce
Billund

Billund går sammen med Kolding og Vejle om at tiltrække turister

Legoland er en af de destinationer, der for alvor trækker turister til lokalområdet. Et nyt samarbejde mellem kommunerne Billund, Kolding og Vejle skal nu forsøge at få endnu flere turister til området. Arkivfoto: Legoland
Sammen med to nabokommuner vil Billund skabe en såkaldt turistdestination. Målet er at få flere turister til området.
Annonce

Billund Kommune: Billund vil nu i samarbejde med nabokommunerne Kolding og Vejle blive endnu bedre til at trække turisterne til området. I løbet af august skal de tre kommuners byråd godkende, at kommunerne går sammen i en såkaldt turistdestination.

Kommunerne har i forvejen arbejdet sammen om blandt andet Legoland Billund Resort, hvor de forskellige turistdestinationer i Billund i samarbejde med blandt andet Givskud Zoo og de kommuner, hvor destinationerne hører hjemme, arbejder for at gøre området mest muligt attraktiv for feriehungrende mennesker fra både ind- og udland. Det bliver nu udvidet til, at kommunerne - hvis ellers de respektive byråd nikker ja til det - etablerer en egentlig turistdestination.

Annonce

Skal styrke samarbejdet

- Vi har i forvejen et rigtigt godt samarbejde på turismeområdet på tværs af de tre kommuner, f.eks. i Legoland Billund Resort, som siden 2013 har været med til at skabe vækst i områdets internationale overnatninger, som ligger betydeligt over gennemsnittet, siger borgmester Ib Kristensen (V) ifølge en pressemeddelelse.

- Vi håber på, at vi ved at danne et fælles destinationsselskab kan styrke vores samarbejde og understøtte en positiv udvikling som en af Danmarks stærkeste og mest spændende destinationer, tilføjer borgmesteren.

Borgmesterens to kollegaer i Kolding og Vejle, Jørn Pedersen (V) og Jens Ejner Christensen (V), udtrykker ligeledes glæde over aftalen, og alle tre borgmestre indstiller deres byråd til at godkende aftalen, når den i løbet af måneden kommer til debat og eventuel afstemning.

Annonce

Christiansborg-beslutning

Det er en beslutning på Christiansborg, der har ført til, at kommunerne går sammen i egentlige turistdestinationer. Inden årets udgang er det planen, at der skal skabes mellem 15 og 25 turistdestinationer, der sammen skal arbejde for at øge indsatsen inden for turisme.


Vi håber på, at vi ved at danne et fælles destinationsselskab kan styrke vores samarbejde og understøtte en positiv udvikling som en af Danmarks stærkeste og mest spændende destinationer.

Ib Kristensen (V), borgmester


Der vil fortsat være mulighed for, at øvrige kommuner kan tilslutte sig turistdestinationen, der i første omgang skal bestå af Billund, Kolding og Vejle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Ingen kære mor: Skoleleder sender eleverne hjem, hvis de overtræder coronaregler

Annonce