Annonce
Billund

Billund har den laveste ledighed i Sydjylland

Der er masser af arbejde at få, og mange steder er der mangel på kvalificeret arbejdskraft. Det er blandt årsagerne til, at arbejdsløsheden for tiden er meget lav. Billund Kommune har den laveste arbejdsløshed i hele Sydjylland. Arkivfoto: André Thorup.
Direktøren for Billund Erhvervsfremme mener, at det bliver meget vanskeligt at få ledighedsprocenten længere ned, end den er i øjeblikket - men han vil gøre et aktivt forsøg.
Annonce

Billund Kommune: Arbejdsløsheden er særdeles lav i Billund Kommune. Nye tal fra De Regionale Arbejdsmarkedsråd viser, at ledigheden i Billund Kommune er på 2,3 procent. Dermed er Billund den kommune i Sydjylland, hvor ledigheden er lavest. For blot et år siden var ledigheden i Billund Kommune på 2,9 procent.

- Vi har nogle forholdsvis store virksomheder, som stort set alle sammen vækster. Det trækker en stor del af læsset, at der er nogle job at få. Desuden skal vi huske, at når det går de stor virksomheder godt, går det også de andre godt, siger Hans Peter Folmann, direktør i Billund Erhvervsfremme, som en mulig forklaring på, hvorfor ledigheden fortsætter med at falde.

En tommelfingerregel siger, at når en stor virksomhed som eksempelvis Lego ansætter tre nye medarbejdere, skaber det et ekstra job et andet sted uden for Lego.

Ledigheden i Sydjylland

Billund: 2,3 procent

.

Varde: 2,4 procent.

Vejen: 2,6 procent.

Vejle: 3,1 procent.

Tønder: 3,3 procent.

Aabenraa: 3,3 procent.

Esbjerg: 3,4 procent.

Sønderborg: 3,5 procent.

Kolding: 3,5 procent.

Fanø: 4,2 procent.

Fredericia: 4,2 procent.

Annonce

Kommunen gode til at aktivere folk

Derudover peger erhvervsdirektøren på Billund Kommune som en medvirkende årsag til, at de fleste mennesker er i fast beskæftigelse.

- Kommunen er dygtig til at få folk aktiveret og sendt ud på en ordentlig måde. De bliver ikke bare sendt ud, fordi der skal sættes et flueben i et skema, men for at hjælpe dem til at blive arbejdsduelige. Inden for dette område er Billund Kommune dygtig, siger Hans Peter Folmann.

Marita Geinitz, der er formand for De Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland, oplever, at der for tiden er stor efterspørgsel på arbejdskraft. Endnu er markedet ikke helt udtømt.

- Der er pres på arbejdsmarkedet, men der er fortsat ledige at finde, siger hun.

Annonce

Tæt på smertegrænsen

Med en ledighedsprocent på 2,3 topper Billund Kommune den sydjyske rangliste foran Varde og Vejen, mens Fredericia og Fanø deler sidstepladsen med en ledighedsprocent på 4,2.

Om det lykkes at få ledighedsprocenten endnu længere ned, er nok tvivlsomt, men en ting er sikkert: Der bliver gjort et forsøg, så længe det overhovedet er muligt.

- Vi vil altid tilstræbe at få den ned så tæt på nul som muligt, men vi må nok også erkende, at vi begynder at nærme os smertegrænsen for, hvor langt den kan komme ned. Men så længe, der går nogle ledige rundt med ressourcer, skal vi gøre alt for at hjælpe dem tilbage i job, både for deres egen og for virksomhedernes skyld, siger Hans Peter Folmann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce