Annonce
Billund

Billund har fået sin egen hundeskov

Vovserne i Billund har nu fået en ny mulighed for at komme en tur i skoven - uden nødvendigvis at være i snor. En ny hundeskov er etableret i Billund i samarbejde mellem Billund Kommune og Billund Vand. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Flere borgere har over for Billund Kommune udtrykt ønske om en hundeskov i nærhed af Billund. De har nu fået deres ønske opfyldt.
Annonce

Billund: Det er nu muligt at lade sin hund løbe frit i en hundeskov i Billund. Kommunen og Billund Vand har i samarbejde etableret en hundeskov i det skovområde ved Kærhusvej og Ankelbovej, som er ejet af Billund Vand.

- Der kom nogle borgerhenvendelser fra lokale, som efterspurgte en mere bynær hundeskov. Vi har nogle ganske gode hundeskove på statens arealer i Frederikshåb og Grene Sande, men vi manglede den helt bynære hundeskov, fortæller Peter Borgen, der er biolog hos Billund Kommune.

Kommunen og Billund Vand gik derfor i dialog, og der er nu opstillet et hegn rundt om det tre-fire hektar store skovområde, så folk kan lade deres hund løbe frit omkring.

- Der er sat et hegn op, så man kan bruge arealet, som det er. Om der med tiden vil blive lavet yderligere tiltag, må vi kigge på. Der er heldigvis mange frivilliggrupper, som er interesserede i at komme med gode forslag eller hjælpe med at lave tiltag, forklarer Peter Borgen.

Annonce

Masser af plads

Hundeskovens størrelse og indretning gør det både muligt for brugere at møde andre, men også for at undgå andre mennesker, hvilket især kan være relevant i disse corona-tider. Det er desuden muligt at tilgå den fra flere forskellige sider.

Her ligger hundeskovene

  • Sønderby Plantage, Tingvejen 394, 7200 Grindsted.
  • Gyttegård Plantage, Billundvej, 7250 Hejnsvig.
  • Jægerlund Plantage, Bækkevej 21A, 6623 Vorbasse.
  • Billund Hundeskov, Kærhusvej/Ankelbovej, 7190 Billund.

Desuden ligger der lige uden for kommunegrænsen en hundeskov i Frederikshåb Plantage på Bøgvadvej.

- Det er lavet, så man kan gå ind i den ene ende og ud i den anden. Vi har prøvet at kigge på de spor, der i forvejen var i skoven for at se, om vi kunne få dem til at hænge sammen med sporene udenfor, fortæller Peter Borgen.

Annonce

Skoven bliver passet

Indhegningen er blevet indrettet, så skoven stadig kan blive passet som hidtil. Det er også nødvendigt, hvis skoven skal udvikle sig til at blive stor og flot, forklarer biologen.

- Hvis du har en skov stående og ikke gør noget ved den, bliver træerne ikke nødvendigvis, som de var tiltænkt. For med tiden gror de tæt sammen, og så får man ikke de store og flotte træer, som sådan en skov kan udvikle sig til. Så bliver det mere noget krat, fortæller Peter Borgen.

Hundeskoven bliver den fjerde inden for kommunegrænsen, mens der også findes en blot et stenkast på den anden side af grænsen.


Vi manglede den helt bynære hundeskov.

Peter Borgen, biolog hos Billund Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce