Annonce
Billund

Billund har rekordfå ledige hænder

BILLUND: Folk er i arbejde i Billund Kommune. Helt nye tal fra Danmarks Statistik viser, at ledigheden i Billund Kommune nu er rekordlav. Med en ledighed på 2,2 procent juni 2016 er ledigheden den næstlaveste i Danmark.

- Det er meget flotte tal som endnu engang viser at erhvervsudviklingen i Billund kommune er helt unik. Vores lokale virksomheder klarer sig generelt utroligt godt og det afspejler sig naturligvis også i de meget lave ledighedstal, siger Morten Karlsbjerg, direktør i Billund ErhvervsFremme, i en pressemeddelelse.

Tallene fra Danmarks Statistik viser, at kun Allerød kommune i Nordsjælland har en lavere ledighed end Billund.

- Billund Kommune blev for nyligt nr. 2 i Dansk Byggeris kåring af Danmarks mest erhvervsvenlige kommuner. Nu er vi så også nr. 2 på listen over kommuner med laveste ledighed. Det synes jeg faktisk godt at vi kan være rigtigt stolte af her i vores lokalområde, siger han. peia

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Sjove mænd invaderer Nustrup

Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Esbjerg

Bilforhandler trækker sig ud af Ribe

Varde For abonnenter

Friskole med politikertække i nabokommune: Skoleleder kan smile over tilstrømning fra Esbjerg

Annonce