Annonce
Billund

Billund har rekordfå ledige hænder

BILLUND: Folk er i arbejde i Billund Kommune. Helt nye tal fra Danmarks Statistik viser, at ledigheden i Billund Kommune nu er rekordlav. Med en ledighed på 2,2 procent juni 2016 er ledigheden den næstlaveste i Danmark.

- Det er meget flotte tal som endnu engang viser at erhvervsudviklingen i Billund kommune er helt unik. Vores lokale virksomheder klarer sig generelt utroligt godt og det afspejler sig naturligvis også i de meget lave ledighedstal, siger Morten Karlsbjerg, direktør i Billund ErhvervsFremme, i en pressemeddelelse.

Tallene fra Danmarks Statistik viser, at kun Allerød kommune i Nordsjælland har en lavere ledighed end Billund.

- Billund Kommune blev for nyligt nr. 2 i Dansk Byggeris kåring af Danmarks mest erhvervsvenlige kommuner. Nu er vi så også nr. 2 på listen over kommuner med laveste ledighed. Det synes jeg faktisk godt at vi kan være rigtigt stolte af her i vores lokalområde, siger han. peia

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Billund

Brandvæsenet pumper løs: Oversvømmelser rammer lufthavnsparkering

Annonce