Annonce
Billund

Billund hiver atter turister til: Stigning på fire procent på overnatninger

Der har igen været en pæn stigning i antallet af kommercielle overnatninger i Billund. Arkivfoto
Antallet af overnatninger i Billund stiger igen efter et par år med stagnation. I de første syv måneder af 2019 er der således en stigning på 3,9 procent i kommercielle overnatninger.

Billund: Antallet af årets kommercielle overnatninger i Billund er det bedste i tre år. Året har indtil 31. juli budt på en stigning på 3,9 procent i overnatninger. I samme periode sidste år lå tallet på blot 0,07 procent, og året før var det på 2,21 procent.

- Vi er tilbage i en god tendens fra 2015 og 16, hvor der var 4,78 procent flere overnatninger, siger Louise Fischer, turismekoordinator ved Billund ErhvervsFremme.

Hun tilskriver stigningen flere faktorer og tiltag i Billund.

- Der er mange grunde til, at antallet af de kommercielle overnatninger er steget. Vi har for eksempel haft et noget mere afvekslende og normalt sommervejr end sidste år, siger Louise Fischer, der også kan se, at Lego House er blevet mere kendt og har fået mere fat i kunderne.

Over sommeren var meldingen i medierne fra Lego House, at de havde haft en 30-40 procent stigning i antallet af gæster i industriferieugerne i forhold til året før.

Annonce
Legoland Castle Hotel har meldt, at de har haft mange glade gæster, som har taget rigtig godt imod det nye hotel.

Louise Fischer, turismekoordinator

Nye nationaliteter i byen

Louise Fischer har ikke indblik i gæsteantallet hos Lalandia eller det nye Lego Castle.

- Men de er kommet med positive tilkendegivelser, siger Louise Fischer, der ikke er i tvivl om, at Billund Lufthavn bidrager med sin del af kagen.

- I 2018 blev der lanceret fem nye flyruter - i 2019 15 nye flyruter, og det giver adgang for flere turister hertil, vurderer Louise Fischer, der kan se, at der er kommet nye nationaliteter, som der ikke har været så mange af før, til Billund.

- Vi har fået flere fra Østrig, Polen, Rumænien, Tjekkiet og Ukraine, og også antallet af turister fra Kina er steget, siger Louise Fischer.

De mest almindelige turister i Billund er dog stadig danskere, nordmænd, svenskere, hollændere og tyskere.

Louise Fischer understreger, at de kommercielle overnatningstal ikke omfatter små og mellemstore turistaktører:

- Det vil sige, at der er en massiv kapacitet, der ikke er medtaget i regnestykket, siger hun, der også herfra har fået positive tilbagemeldinger på turistsæsonen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Annonce