Annonce
Billund

Billund hiver atter turister til: Stigning på fire procent på overnatninger

Der har igen været en pæn stigning i antallet af kommercielle overnatninger i Billund. Arkivfoto
Antallet af overnatninger i Billund stiger igen efter et par år med stagnation. I de første syv måneder af 2019 er der således en stigning på 3,9 procent i kommercielle overnatninger.

Billund: Antallet af årets kommercielle overnatninger i Billund er det bedste i tre år. Året har indtil 31. juli budt på en stigning på 3,9 procent i overnatninger. I samme periode sidste år lå tallet på blot 0,07 procent, og året før var det på 2,21 procent.

- Vi er tilbage i en god tendens fra 2015 og 16, hvor der var 4,78 procent flere overnatninger, siger Louise Fischer, turismekoordinator ved Billund ErhvervsFremme.

Hun tilskriver stigningen flere faktorer og tiltag i Billund.

- Der er mange grunde til, at antallet af de kommercielle overnatninger er steget. Vi har for eksempel haft et noget mere afvekslende og normalt sommervejr end sidste år, siger Louise Fischer, der også kan se, at Lego House er blevet mere kendt og har fået mere fat i kunderne.

Over sommeren var meldingen i medierne fra Lego House, at de havde haft en 30-40 procent stigning i antallet af gæster i industriferieugerne i forhold til året før.

Annonce
Legoland Castle Hotel har meldt, at de har haft mange glade gæster, som har taget rigtig godt imod det nye hotel.

Louise Fischer, turismekoordinator

Nye nationaliteter i byen

Louise Fischer har ikke indblik i gæsteantallet hos Lalandia eller det nye Lego Castle.

- Men de er kommet med positive tilkendegivelser, siger Louise Fischer, der ikke er i tvivl om, at Billund Lufthavn bidrager med sin del af kagen.

- I 2018 blev der lanceret fem nye flyruter - i 2019 15 nye flyruter, og det giver adgang for flere turister hertil, vurderer Louise Fischer, der kan se, at der er kommet nye nationaliteter, som der ikke har været så mange af før, til Billund.

- Vi har fået flere fra Østrig, Polen, Rumænien, Tjekkiet og Ukraine, og også antallet af turister fra Kina er steget, siger Louise Fischer.

De mest almindelige turister i Billund er dog stadig danskere, nordmænd, svenskere, hollændere og tyskere.

Louise Fischer understreger, at de kommercielle overnatningstal ikke omfatter små og mellemstore turistaktører:

- Det vil sige, at der er en massiv kapacitet, der ikke er medtaget i regnestykket, siger hun, der også herfra har fået positive tilbagemeldinger på turistsæsonen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce